Fiskestopp

Sy Abim
Aud and Bjorn Inge Molvaer / Bjorn Inge Molvaer
Thu 4 Dec 2008 12:33

16:15.00N 33:08.00W

Torsdag kl 12.00. Har i perioder siste døgn hatt brukbar vind, men den varierer mye i styrke. Vi har vinden inn 180º, noe som ikke er så gunstig ettersom vi ikke har spinnaker. I praksis så ”krysser” vi oss fremover. Vinden blåser ca12 knop, og vi gjør nå ca 5,5 knop SOG. Fortsatt overskyet men nå er temperaturen opp i 28C.

Vanntemperaturen samme som i går med 26,7C. Lufttrykket er fortsatt stabilt på 1025 bar, selv om vi nærmer oss et lavtrykk som ligger godt nord for vår kurs. Dette lavtrykket forstyrrer tradevinden, og vi seiler trolig inn i et område med variabel og lite vind. Båtene foran oss har lite vind, og båtene bak oss har mer vind og haler innpå. Totalt utseilt distanse 2596, og utseilt distanse siste 24 timer var 109 nm.

Det hersker nå ro i båten etter klimaks i går i forhold til fiskekonkurransen. Vi spiste så mye fisk til lunch at vi faktisk droppet middagen.

Har lastet ned noen værkart, og vi prøver å finne det smarteste veivalget i forhold til den usikre værsituasjonen.

Vi begynner nå å gå tom for grønnsaker, og Lars er bekymret over at vi bare har 9 Cola Light igjen. Har også litt lite gass, ettersom vi ikke fikk byttet flaske i Las Palmas fordi de var tomme.

 

Mvh

ABIM