Mindre vind, og varm mat

Sy Abim
Aud and Bjorn Inge Molvaer / Bjorn Inge Molvaer
Sat 13 Dec 2008 12:34

15:15.00N 51:37.00W

Lørdag kl 12.00 UTC. Vinden spaknet noe i går, og det har vært rolige vindforhold i natt. Noen kraftige regnbyger med vind i går kveld.

Sol og lite skyer i dag, og vanlige 27C nå på morgenen (lokal tid her er 09.00).  

Vi la om kursen til mer sør vestlig i går og styrer nå 260º. Nå blåser det ca10 - 13 knop, og vi gjør rundt 5 knop.

Lufttrykket stabilt på 1023 bar.

Vanntemperaturen er 27,5C.

Totalt utseilt distanse 3548nm, og utseilt distanse siste 24 timer etter loggen er 110nm. Vi har nå under 550nm igjen til mål.

Det har vært stille på fiskefronten siste døgn. Kapteinen misstenker Lars for å ikke ville få flere fisk, slik at han skal vinne konkurransen.

Kapteinen føler at fiskelykken nå har snudd for han etter den store Doradoen på over 10kg.

 

Aud var riktig så kreativ her i går, og vi lurte fælt på hvorfor hun skrellet poteter. Hun ville ikke ut med hemmeligheten før hun var sikker på at det ville virke. Og etter en stund fikk vi servert varm lunch tilberedt i brøbakemaskinen.

Mannskapet ser nå lysere på livet, og regner med at vi skal overleve de siste dagene uten å pådra oss skjørbuk – eller hva det nå heter når en er for lenge på sjøen og får for ensidig kosthold.

Vi har ikke visuelt sett noen båter de siste dagene, men vi har daglig vært i radiokontakt med andre seilbåter.

I går pratet vi lenge med den engelske båten ”Blue Beyond” de fortalte at de nettopp hadde overført sin reservegassflaske til en annen båt som hadde gått tom for gass. Videre fortalte de at i går fikk de besøk av en liten hval som gjemte seg under båten ettersom den var 3 spekkhoggere i området. Det var fantastisk å se de store dyrene så nært båten, samtidig som de var redde for at de skulle ”kollidere” med båten. Denne båten fikk tidlig etter start problemer med riggen og gikk til Cape Verde for reparasjon av riggen, og det tok 3 dager før de var tilbake på sjøen.

 

Mange båter er kommet til mål nå og flere av de norske kommer i land i løpet av helgen.

 

Kapteinen tror at det er fiskesnørene som har bremset vår fart, og vil nå utarbeide retningslinjer for maksimal slepemotstand på sluken. Vi ser jo klart at farten øker med bare en fiskestang i aksjon. Ved å fiske så mye har vi trolig tapt verdifull fart.

  

 

Mvh

ABIM