RECORDS DE L'ATLANTIC

SPRAY (ARC 2009)
Roger Huguet
Mon 7 Dec 2009 12:41
Hola amics!
Ara que practicament li estem dient adeu, l'Atlantic s'ens vol despedir tal com ens va rebre fa mes de dues setmanes.
Despres de 2 dies de vents fluixos que ens van tocar una mica animicament i que van fer baixar la nostra mitjana i alguns llocs en la classificaci'o respecte als velers que estaven arribant abans (ja sabeu que les classificacions es donen amb temps compensats,per exemple, el primer monocasc en arribar probablement estara a mitja classificacio donades les caracteristiques del vaixell), el mar s'ens despedeix tal com ha de ser,es adir,donant mostres del seu poder.
Aquesta nit ha estat mogudeta;sobre les 0 hores ens ha caigut un ruixat que,a part de deixar-nos xops a tots ens ha obligat a rissar les 2 genoves perque el vent ens posava en puntes de 12 nusos.
Desde fa 2 dies es van formant nuclis de tempesta continuus amb els tipics castells de cumulu-nimbus que,seguint la direccio del vent de l'Est s' acosten,ens atrapen i ens fan volar durant 10-15 minuts,a la vegada que ens refresquen a tots,dons la xafagor d' aquestes latituds ja es deixa sentir a la pell i l'hora de la dutxa cada cop es mes esperada.
Aquesta nit no hem baixat dels 8 nusos,amb un vent de forca 6 amb puntes de forca 7 (mes de 25 nusos).
Estem literalment "cavalcant" sobre unes onades espectaculars, molt semblants a les que varem tenir a la sortida de Gran Canaria.
Molt contents de navegar tant rapid pero amb l'absoluta impossibilitat de dormir. Quan l'Spray baixa de l'onada fot uns cops de cua a babord i estribord que a mi em recorda els dels grans peixos o cocodrils que veiem en els reportatges a la TV i que literalment ens escupen del llit: aixi no hi ha qui dormi!
Pero ara ja ens es bastant igual. Estem en aquest moments (13.30 hores a casa vostra, 8.30 hores en l'horari local) a 261 milles de Rodney Bay, el port d' arribada a Santa Lucia.
Si us digues que aqui no hi ha ningu que tingui ganes d'acabar,us mentiria. La nevera s'ha anat buidant (nova mencio a l'impagable feina del Jordi que sense anar mes lluny, ahir es va marcar un bacalla a la musselina d'alls per sopar i un cus-cus sui generis per dinar...), els llibres es van acabant, ja no tirem la canya,ens queda un culet de ginebra per l'ultim gin-tonic (aixo si que es un desastre!)....i de l' unic que tenim ganes es d' arribar.
Pensem que ho farem al vespre de dema dimarts en l'horari local, en tot cas arribarem de nit i probablement podrem dormir d'una tirada fins que el cos ens digui prou........pero aixo sera dema.
Una abracada
RICARD