døgn 4 . 08.12

På tur med Aida Nordatlanteren rundt 2016/2017
Thu 8 Dec 2016 15:21
17:16.432n 35:32.116w

Vi har fortsatt god bør over Atlanteren. Passatvinden er sterk og varm. Tilbakelagt 143 sjømil siste døgnet.

Månen og stjernene lyste opp himmelen og havet i natt. Det var likevel mørkt i båten. Vi fikk to flygefisker om bord. Splash, sa det, da de landa. Det lukta fisk før vi så dem . Måtte på med hodelykt. Kasta dem overbord. De må ha fått sitt livs sjokk der de sprella rundt.

I går ble det brødbakst og ferske rundstykker til lunsj. Deilig med grovbrød til frokost i dag.

Vi binder oss fast med sele og tar dusjen på badetrappa bak. Saltvannssåpa fungerer bra! Sittende bak på båten, helt i vannskorpa, med det blå havet bølgende rundt beina! Bøtte med tau fylles med vann fra havet og helles over kroppen.

Frukten modnes fort. En bananstokk med grønne bananer henger bak på båten. Bananene modnes etterhver og smaker godt når man går vakt på natta. Modninga går fort. Nå er det bananer til lunsj også!

Vi har tilbakelagt med enn en fjerdedel av distansen! Felles frokost og middag. Sosialt og hyggelig med åpning av julkalenderen som Sindre fikk av kollegaer på jobben. Vi har også løst oppgavene i aktiitetskalenderen fra KIne. I dag skulle vi skrive inn alle fylkene i Norge på et kart. Det klarte vi med glans! Teamfølelsen er på topp.

To rev i storseilet i natt. God fart. Veldig fin start på overfarten!