En stille dag med hval på besøk

Ringhorne
Hilde Bårtvedt / Bjørn-Vidar Bårtvedt
Tue 22 May 2007 22:35
 
38:46.82N 35:36.64W
 
Snart Solnedgang, lettskyet, SOG 6,0 Knop, COG 093 Grader, Bølger 0,2 m, Vind 88 grader 6 knop, 325 nm igjen til Horta. Temp 22 grader C. Barometer 1036 mb
 
I dag fikk vi besøk av Grindehval. Det var 3 par som var ute på tur. I tillegg fyker tumler'ene ( delfiner ) rundt båten jevnlig. I natt var de veldig aktiv og det er ganske et flott syn der de fyker som torpedoer rundt båten. Det eneste du ser igjen etter dem er en lang lysende stripe med morild. Natten i natt var krystallklar med blikkstille hav, stjernehimmel og nymåne. Det er på slike vakter at kaffekoppen smaker ekstra godt. Eneste som ødelegger idyllen er motorduren. Men vi kan ikke ligge her ute i evighet, så med høytrykket så stabilt som nå, er jerngenuaen eneste alternativ. Har fått vasket toalettet forut i dag og luftet skikkelig. Det er et savn når man går på kryss med sjø på dekk hele tiden. Blir ganske innestengt luft. Ida har laget middag i dag og er tabelettfri. Så nå er det bare velstand. Håpe det også varer når vi får litt mer vind og sjø i morgen.
 
"Capella" og "Sailabout" halser etter i kjølvannet vårt og med hilsen fra "Hvorfor Ikke" gjengen om at biffen og ølet venter i Horta så begynner det å krible litt etter å komme i land. I tillegg kommer Hilde med småjentene på søndag, så da bør vi ha kommet på plass. Skal bli godt å se dem igjen.
 
For info. til "Hvorfor Ikke", "Helmax", "Bris", "Caliope" og "Harry Z" Vi har nå kurs rett på mål og beregner ankomst fredag. Regner med at dere alle da er med på laangweeken feiring. Hardt å komme først. Må stadig ta imot nye båter. Ikke sant Jarle :-)
 
Ringhorne dag 15