Kingfish og lite vind

Ringhorne
Hilde Bårtvedt / Bjørn-Vidar Bårtvedt
Tue 12 Dec 2006 00:42
16:04.78N 49:59.57W
Så er vi begynt å merke det som værvarslet har spådd. Nemlig mindre vind. Ikke så kjekt når målet er så nærmt. "Bare" 647 nm igjen. En sånn tur/retur Skottland + litt til. Vi har et håp om å komme inn på fredagskveld eller lørdags morgen. For en halvtime siden dro vi opp en Kingfish som allerede ligger ferdig filitert i kjølen. Det ble to kilo med filet så i morgen er det atter en festmiddag. Vi seiler nå med Genua på bom på ene siden og kutterseil på bom på den andre. Det var over 30 grader i skyggen midt på dagen i dag, så vi begynner å merke at vi er kommet så langt ned som 16 grader nord. Det er viktig å få i seg mye veske og det har vi heldigvis rikelig av ombord. BV sydde flagget som nå hadde begynt å flise seg litt opp etter at det har seilt med Ringhorne i over 8000 mil. De falmede fargene var det ikke så mye å gjøre med. Sven Christian har så smått begynt å fikse litt på Genakeren. Men vi innser at det arbeidet er så omfattende at vi er kommet frem til St. Lucia før den evt. kunne taes i bruk. Så vi får vel stille oss i kø hos seilmakeren. Tror også riggmakeren der borte får nok å gjøre. I dag var det et nytt rigghavari og det 5 så langt. Det var også en MOB alarm (mann over bord) i går. Det gjaldt en 30 år gammel gutt på en av seilbåtene som menger seg inn blandt ARC båtene for sikkerheten skyld. Du kan jo si at det dro nytte av det. For det stilte 4 ARC båter og mannen ble til slutt funnet i sjøen. Desverre er ikke tilstanden så bra, så vi vet ikke utfallet ennå.  Solveig og Ingrid bader daglig i sitt lille basseng i cockpit. Skal bli godt å få dem inn på litt grunnere vann så de kan springe på stranden. I dag var julenissen kommet med ny Ole Brum DVD og en bok om Troll. Og da tar det ikke lang tid. PAPPAAAA!! Kan du lade PC'en min????? Dvs. Solveigs lille rosa DVD spiller. Det er godt vi har mye strøm ombord. :-)
 
En svett hilsen fra Atlanterhavet.