logo Ringhorne
Date: 27 Jun 2007 14:54:45
Title: Gratulerer med 2 års dagen til vår lille matros Ingrid

50:28.55N 10:43.18W

Delvis skyet, SOG 7,8 Knop, COG 050 Grader, Bølger 1,5 m, Vind 330 grader 16 knop, Utseilt distanse 1062,4 nm, 109 nm igjen til Kinsale. Temp 17 grader
C. Barometer 1015 mb

Meny. Odd Ivar's Italienske pastablanding
 
Store gratulasjoner til bursdagsbarnet fra Pappa som så gjerne skulle vært sammen med sin lille matros i dag på 2 årsdagen. Men Ingrid, vi skal ta det godt igjen i Dublin!!!!
Vi har gjort bra fart i natt og seilt 171 nm siste døgn. Vi lå i flere timer på marsjfart rundt 8 til 8,5 knop. Kapteinen revet ned når han gikk å la seg i halv fire tiden i natt. Men vi gjør nå god fart igjen. Har kjørt 5 timers vakter som har fungert greit på natten. På dagtid er vi stort sett oppe begge to. Fisken som vi planla når vi provianterte har uteblitt. Så nå blir det kanskje tangsuppe. Det får vi nemlig nok av.
 
Tydlig av vi er nært engelske kanal. Store containerskip og tankskip passerer farlig nært noen ganger. Når det bli under 1 sjømil med en slik rugg i nærheten så gjelder det å være på vakt. Opprettholder vi farten er vi fremme i natt, så vi setter nok bremsene på slik at vi får dagslys ved ankomst. Har meldt litt roligere vinder utover ettermiddagen så kanskje vi setter igang motoren og får litt varmtvann til en dusj. Ser ut til at vi har Diesel nok til å komme oss til Norge. Siden Azorene har vi brukt under en halv tank. Og med 250 l stuet på reservetanker skulle det holde en stund.
 
Vi spiller mer U2 og syns vi kjenner lukten av Guinness som også står på menyen til frokost i morgen sammen med egg og bacon på et utested i Kinsale.
 
Alt vel med båt og mannskap. Gleder oss til å treffe Sailabout og prate røverhistorier fra det store hav.
 
Ringhorne dag 8 i sjøen

Diary Entries