logo Ringhorne
Date: 25 Jun 2007 15:01:55
Title: Vi seiler i motvind fra Nord

47:14.62N 16:51.00W
 
Sol, SOG 7,4 Knop, COG 050 Grader, Bølger 2,0 m, Vind 000 grader 19 knop, Utseilt distanse 747.8 nm, 435 nm igjen til Cork. Temp 18 grader C. Barometer 1030 mb

Meny. Odd Ivar's Rødvinsgryte m/Bacon
 
Vi vurderer nå sterkt å skift mål fra Cork til Kinsale som er en liten by rett sørøst for Cork. Dette etter anbefalinger fra andre + at Sailabout, Petrell og mest sansyling Anna og Iospinno velger den havnen.
 
Her har det nå blåst nordavind i 1,5 døgn. Vi kjører så skarp kryss vi kan og holder omtrent rett på mål. I går gjorde vi i snitt 7,3 knop på 12 timer. Men siden skipperen også må sove og mannskapet aldri har vært i en seilbåt før, så revet vi og gikk sterkt ned i fart iløpet av natten. Nå er vi imidlertid i fullt driv igjen. Og regner med ankomst på torsdag ettermiddag. De andre båtene som vi forlot regner med å komme inn på fredag.
Seilingsmessig er dette helt toppers. og vi har bare brukt 50 l diesel siden Horta. Hele turen står i sterk kontrast til været som Capella, Hvorfor Ikke og Drem Catcher hadde. Måtte det vare siste biten også.
 
Odd Ivar har vist seg som en svært dugande kar på sjøen. Etter litt startproblemer lager han nå fulle middager på sterk kryss med alt på skeive. Dette blir satt STOR pris på av kapteinen. Han har til og med begynt å trimme litt på seilene. Så her er det potensiale.
 
Alt vel og god stemning ombord. Ute skinner solen.
 
Ringhorne dag 6 i sjøen.

Diary Entries