logo Ringhorne
Date: 24 May 2007 23:27:08
Title: Berg og dalbane med fartsdumper

 38:18.78N 30:05.14W
 
Snart Solnedgang, skyet, SOG 6,2 Knop, COG 097 Grader, Bølger 4,0 m, Vind 60 grader 27 knop, Utseilt distanse 2439,3 nm, 67 nm igjen til Horta. Temp 20 grader C. Barometer 1029 mb
 
Det hagler med sjø, flygefisk, blekksprut og portugisiske krigskip rundt oss. Farlig å gå på dekk nå. Enten kan man bli kastet på sjøen eller brenne seg på en av manetene ( les. Portugisisk krigsskip er en farlig manet ) Vi har nå lekt berg og dalbane i 1,5 døgn. Det værste er når vi skyter rett inn i en bølge og så er det bom stopp. Ikke noe greier å krysse skarpt på åpent hav. Men det går på frem og vi er VELDIG klar over at vi er fremme i Horta i morgen. Kikker på plotteren vært 5 min. VHF antennen i toppen av masten er der ikke lenger. Den løsnet i stormen halvveis og nå er den forsvunnet for godt. Heldigvis hadde jeg kjøpt inn en nødantenne i Las Palmas. Denne er nå rigget og fungerer greit. Har hatt kontakt med en engelsk båt som er på samme kurs som oss. Avtalt en drink med dem i havnen i morgen. Men aller først en dusj, Det trengs det !!!!!!!!!!!!!
 
Bare en natt igjen nå ......Begynner å bli sliten i hodet av lite søvn og konstant mye vind susende rundt ørene. Ida tygger tabeletter og holder seg fast. I morgen skal hun få tygge i seg portugisisk mat. Tenker det vil smake bedre.
 
Ringhorne dag 17 i sjøen. Nå kun 64,7 nm igjen.......

Diary Entries