logo Ringhorne
Date: 23 May 2007 23:16:27
Title: Storseilet røk og motvind igen

38:42.18N 32:53.64W
 
Snart Solnedgang, skyet, SOG 6,4 Knop, COG 341 Grader, Bølger 3,2 m, Vind 60 grader 26 knop, 197 nm igjen til Horta. Temp 20 grader C. Barometer 1033 mb
 
Vi fikk et lite forvasel når det plutselig lå små grønne erter på dekk. Etter litt fundering ble det konstatert at disse plaskulene måtte høre til et kulelager. Men hvilket ?? Vi har flere ombord. Men plustelig løsnet to av vognene som går på skinnen opp mot masten. Storseilet stod plutselig ikke så vakkert lenger. Det var vogn nr. 5 og 6 som hadde tatt kvelden. Etter mye basking fikk vi ned seilet. Faen og. Vi trengte jo storseilet for stabilisering i den sjøen som er nå. Etter en times arbeid på dekk med sikkerhetsline og rulling hadde skipperen fått demontert de ødlagte vognenen og forlyttet alle de andre uten å miste en skrue. Dermed kunne vi ta i bruk storseilet igjen opp til Rev 2. Det hjelper betrakerlig.
 
Avslutningen på denne turen er langtekkelig. Nå har vi måttet sette kursen mot nord igjen etter at vi ikke klarte å holde kursen vi hadde håpet på mot Horta. Vi havnet 15 grader lenger sør. Det blir en del på 200 mil. Sjøen har bygd seg kraftig opp, og gjør at vi hele tiden blir kastet tilbake når vi går for hardt mot mål. Derfor nordover for å vinne høyde. Mulig det koster oss ennå en dag. Vi får se. De siste 200 milene virker som 2000 akkurat nå. Null fremdrift og masse bølger. Mannskapet tok tidlig en tabelett og forsvant ned i lugaren sin. Håper hun ikke blir så alt for dårlig nå på slutten.
 
Ringhorne

Diary Entries