logo Ringhorne
Date: 20 May 2007 23:05:38
Title: En langtekkelig dag.

37:24.13N 40:39.00W
 
Lettskyet, SOG 4,0 Knop, COG 061 Grader, Bølger 0,3 m, Vind 062 grader 15 knop, 562 nm igjen til Horta.
 
Nå må da vinden snu snart. Vi har seilt lenge mot nord nå, men vinden er hele tiden fra Øst. Rett fra Azorene. Ganske frustrerende. For noen timer siden orket vi ikke mer og tok ned seilene. Vi har motorseilt en del i dag, men nå er det kun for motor rett mot den lille vinden som er. Vi vil ikke komme for langt nord heller. Ser ut til at det kommer til å bedre seg fra natten av og de neste dagene ser lovende ut. Siste døgn har vi bare kommet 60 nm nærmere målet. Dønningene gjør at vi må holde litt høyere turtall en ønsket 1800 rpm. Dvs. at dieselen brenner litt kjappere. Vi får vurdere det ut over morgendagen når vi ser hvilken fart vi da klarer å holde. Fylte på 80 L i natt.
 
Dagen i dag har blitt brukt til vasking av båt innvendig, klesvask og en skikkelig cowboy middag. Ida har en del vekt å ta igjen, så det var godt å se at hun takket ja til maten og spiste skikkelig.

Vi ble nettopp passert av tankeren North Princess fra Helsingør. Rart å se andre mennesker langt her ute stå på rekken og kikke på oss.
 
Har ubesvarte anrop på telefonen vår, senest for 15 min siden. Vi ser ikke hvilket nr. som har ringt og har heller ikke hørt den da skipperen hadde glemt å ta av handsfree settet. Så bare prøv igjen hvem det måtte være. Nå skal vi høre den.
 
Ringhorne dag 13 på havet.

Diary Entries