Himmel og hav !!

Ringhorne
Hilde Bårtvedt / Bjørn-Vidar Bårtvedt
Sat 19 May 2007 22:28
35:27.13N 41:03.98W
 
Lettskyet, SOG 6,4 Knop, COG 001 Grader, Bølger 0,3 m, Vind 058 grader 15 knop, 621 nm igjen til Horta.
 
Blått!  Alt er blått. Ikke en sky på himmelen og flatt hav. Skipperen har rigget seg til i cockpit med ganakerposen som ryggstøtte, en kaffekopp og beina henslengt over karmen. Det er ennå varmt nok til at shorts er det eneste han trenger. Han kikker på de kritthvite seilene som bryter den blå horisonten. De er trimmet perfekt. Ringhorne gjør 7,2 knop gjennom vannet på 12 knops vind. Kjølvannet danner en lang hvit stripe på den blå flaten bak oss. Blikket faller ned på dekk og på en inntørket flygefisk som har klart å komme seg under sikkerhetslinen som ligger stramt fra baug til akter. Hvordan klarte den det ? Mens han vurderer om han skal gidde å kare seg opp for å hive den på sjøen ringer satelittelefonen. Det er en tidligere atlanterhavskrysser og kaptein på Saltapan som ringer. Han lurer på hvordan det går. ? Hva skal man si ! Noen korte ord er nok, og jeg forstår på stemmen i andre enden at han allerede har drømt seg ut av bilen han bifinner seg i. Den som står midt i rush'en i Oslo. Godt å snakke med folk som forstår hva du driver med..
 
Skipperen har forresten funnet noen tabeletter han fikk på et Jump Up Party på St. Lucia. Disse har han puttet i en blå eske som det står reisesyketabeletter på og presentert for mannskapet. Mannskapet ( Ida ) danser nå for seg selv på dekk mens hun synger Aquarius og mener bestemt at neste hav må bli sørishavet. Yeah, Right!!
Vel. Sånn kunne det nesten vært. Vi har funnet noen nye reisesyketabletter i et skott bak salongen, men de var fra Stavanger og ærlig å rederligt kjøpt på apoteket av noen som var på besøk i Karibien. Disse virker faktisk, og selv om hun sover for det meste. (Er ikke lett å gå på sløvende tabeletter i 14 dager.) så blir hverdagen mye bedre. Prostafaen og noe greier hun hadde med fra søramerika har til nå vært bortkastet og bare sløvende.
 
Planen nå er å gå et døgn til nordover før vi tørner styrbord og 090 grader. Da er det håp om å være i havn den 24. Vel vi får se. Vinden er som alltid avgjørende. Men det ser lovende ut. Nå er det snart kinotid ombord. Mytteriet på Bounty ligger klar og venter. Ida er oppe å kikker på delfinene som leker i baugen.
 
Hilsen Ringhorne et sted på altanteren