logo Ringhorne
Date: 12 May 2007 23:53:41
Title: 1 år på tur i dag 12 mai

25:20.82N 57:18.63W
 
Kl 12:40 UTC i dag var det nøyaktig 1 år siden vi løsnet fortøyningene i Alverstraumen nord for Bergen. Litt rart å tenke på. Virker så utrolig lenge siden. Og det skyldes nok alt vi har opplevd på veien. På den annen side virker det så kort, siden det så mange andre steder vi ikke rakk innom. Er vi virkelig på vei hjem allerede..
De harde fakta sier så. Ligger midt på havet med baugen mot nordøst. Vi har hatt et fint driv siste døgn med 155 nm. Men for øyeblikket ligger vi i vindstilla og har måttet starte motoren for fremdrift. Uuuutrolig kjedelig og irriterende å høre på jerngenuaen. Det ruller selvfølgelig mye siden vinden ikke gir press i seilet og bølgene trenger et døgn eller to på å finne ut at vinden faktisk har gitt seg.
Som de fleste vet jo er jo Bergen en stor sjøfartsnasjon, og derfor var det hyggelig å bli kalt opp av en SeaTrans båt i natt som selvfølgelig også va fra Bergen. Vi snakket om Brann og damene på torget. De viktige ting her i livet, slikt som gir nattevakten mening. Men han hadde jo et poeng når han inneledningsvis oppga sitt eget navn, kallesignal og nasjon og kalte på Sailingvessel in position... What are you do'ing here in the middle of nowhere ? Overraskelsen ble ikke mindre når vi på Bergensk svarte. På vei hem, Kamp på stadion 16 mai vet du. Rekker det kanskje vist du fløtter den store båten din vekk fra vinden eller løfter oss opp på dekk.
 
I dag har jeg laget pølser ( og tror du ikke de og var av kylling ) med potetestapp til middag. Passasjeren i lugar 2 deltok også under måltidet, så det ble riktig så hyggelig mens vi tviholdt på hver sin tallerken i dønningene. Nå er det tid for kaffe og sjokolade for de som tåler det. 1500 nm igjen.
 
Ringhorne.

Diary Entries