logo Ringhorne
Date: 09 May 2007 23:31:38
Title: På vei mot Azorene

22:55.05N 61:47.96W

Da er det avgjort. Og det var ikke en lett beslutning.Det blir ikke Bermuda men rett til Azorene. Ida som er mannskap er fremdeles sjøsyk deltar nå heller ikke på utkikksvakt. Hun har sovet i hele dag. Men ikke så mye spying, så kanskje de nye reisesyketab. som skipperen fant i dag hjelper litt. Et kraftig lavtrykk ved Bermuda om kort tid med mye vind og sjø gjør at jeg er redd Ida ville blitt ennå dårligere. Desverre mistet vi "Anna" på en litt lei måte i natt. Morten hadde litt GPS problemer og han sovnet nok med vindroret litt ut av kurs. Vi gikk på planlagte 015 men når skipperen kommer opp i dag tidlig ser han ikke "Anna" men bare en sovende vakt. Det har tydlig gått fort unna siden han så "Anna" i horisonten når han gikk av vakt. Oppkall på VHF hjalp lite. Fikk en dårlig kontakt med Morten men virket ikke som han hørte hva jeg sa. Så Lill Grethe ! Vist du leser dette og snakker med han på Satelittelefonen så si at vi er på vei mot Azorene. Jeg har prøvd å ringe han men vet den ikke har så mye batteri. Be han ringe meg. Jeg har den på hele tiden nå.
 
Jeg er nå på jakt etter lite vind og rolig sjø for å få Ida på bena igjen. Bakdelen med lite vind er motorgange og lengre tid. Men jeg har en plan på å lure meg mellom lavtrykk og et høytrykk som skal gi sørlige vinder om to døgn. Så får vi se.
 
Ellers kan jeg informere konemor om at cockpit og dørk nettopp er vasket. Skinnende rent. Ingen problem med maten heller da jeg må spise for to.
 
1952 nm igjen. Utseilt distanse 321 nm. Vi går nå sørøst for å slippe unna kraftige vinder mot Bermuda. Legger om kursen igjen i natt. Da skal vinden dreie litt.
 
Bjørn-Vidar

Diary Entries