14:30:00N 50:40:00W

Najanivi
Sun 9 Dec 2007 13:20
Sig nærmer afslutningen for denne rejse. 627 sømil igen til vores mål Tobago. Det har været en lang og hård rejse, men nu føler jeg igen at jeg kan se lyset - godt hjulpet af stjernerne på nattehimlen, som igen er kommet frem efter et par døgns fravær.
Først blev vi blæst over havet af en hård kuling, derefter vippet og badet af en endeløs række af 'squalls'. Båd og besætning har taget bad i verdens største brusebad - mange gange, og der er jo begrænset hvor ren man egentlig har lyst til at være.
Vi har så godt vi kunne forsøgt at lade juleånden få plads i vores lille vippende skude. Der er blevet klippet og  klistret, sunget julesange og dagligt, i passende tid efter at vi har indtaget vores søsygemedicin, har den kvindelige del af besætningen set et afsnit af 'Jul i Valhal'.  Enkelte har måttet gi sig halvvejs p.g.a. nær-kastop-oplevelse. Men de har dog kunnet få et fyldigt referat af de/den som klarede at se hele kapitlet.
Julepynten er blevet klistret op, op til flere gange for også den er blevet udfordret med Nivi's vip. Til trods for ihærdige forsøg på at undgå det har julehjerter, guirlander og små uskyldige engle måttet tage imod en hårdhændet krammer når besætningen har forsøgt at holde sig oprejst på denne vippende skude.
I morgen er de så 2. Søndag i advent - vi glæder os - for selv på dette kæmpestore bølgende hav finder julenissen nemlig frem.