15°50' N 035° 19' W

Gabian
Thu 5 Dec 2013 14:33
we hebben de laatste 24 uur 140 mijl afgelegd in de goede richting en alles onder zeil. We hadden gehoopt op 150 mijl maar er was onvoldoende wind. ‘s nachts zeilen we met dubbele genua (2 genuas in vlinder op 1 voorstag) rond 5 knopen en overdag onder asymmetrische spi rond 6 knopen met uitschieters boven 7. het verloopt erg confortabel en we hebben nog geen echte squalls gezien (lokaal onweder met hevige buien en sterke wind). Het is heel warm en zonnig. we zijn verplicht schaduw te zoeken onder de bimini.
we hebben gisteren nog een kleine maimai gevangen. 
Het fruit en de groeten worden stilaan overrijp en de laatste verse producten worden nu verwerkt. Voortaan moet chris noodgedwongen aan de blikken beginnen.
we zeilen nu op enkele mijl afstand van de Keoma. een snelle boot die blijkbaar erg achter licht in zijn categorie. we spraken met hen en alles  verloopt er goed behalve dat hun generator stuk is en ze dus op een extra laag stroomverbruik toegemeten zijn (geen frigo’s etc).
de sfeer is opperbest. vanmiddag drinken we een cava omdat we in afstand halfweg zijn (in tijd schatten we dat we over halfweg zijn).