woensdag 6 nov Lanzarote 28 54 544 013 41 903

Gabian
Wed 6 Nov 2013 11:22

Vandaag komen we in de namiddag aan in Lanzarote (een van de canarische eilanden) na een tocht van ca 630 zeemijl. Een gemiddelde van 6,2mijl per uur (knopen) of 150 mijl per dag. Een goed gemiddelde.

Het vertrek uit Gibraltar rond de middag was mooi. De ferries geven je echt geen meter ruimte bij het dwarsen van de traffic zone.

De eerste dag hebben we gemotord maar vanaf dan was er voldoende wind (volledig voor de windse koers). Aangezien de wind toenam hebben we met dubbel gereefd grootzeil en uitgeboomde genua ‘gevinderd’. Dat is prima verlopen behalve een keer wanneer we moesten uitwijken voor een cargo (grootzeil stond bak op de bulle-talie).

Vanaf eergisteren hoorden we een gekraak achteraan. Gisteren ondekten we dat er een barst was in de polyester rond de roerkoning. Mogelijk nog een restant van het voorval op de werf in empuria 2 jaar geleden. De roerkoning beweegt bovenaan van stuurboord nr bakboord over ongeveer 2 a 3 mm. Dit moet hersteld worden. Vandaag gaan we dus materiaal kopen (polyester en doek en epoxy etc.). Morgen wordt dus een reparatiedag in de haven op lanzarote (puerto calero).

Verder schijnt we windgenerator niet of niet goed te werken.  We hebben alles uitgeleten en de regulator is volgens ons defect. Lewis zoekt vanuit empuria uit waar we een nieuwe kunnen kopen.

De sfeer aan boord is prima en onze kok (ludo) verzorgt ons goed.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image