logo Sjarmen
Date: 22 Nov 2010 12:08:36
Title: Atlanterhavet dag 1,

Hei!
 
Posisjon: 26 22 823N, 16 17 371W
Kurs: 217
 
Sjarmen er nå på vei sørover mot Kapp Verde i strålende sol og rolige seilforhold. Det har blåst stabilt 5-6 m/s siden starten i går, og vi holder en fart på 5 - 5,5 knop. Det tok ikke lang tid etter startstreken før genakkeren ble satt. Etter å ha følt litt på det så bestemte vi oss for å seile med den på natten og. Dette har gått veldig bra og vi kommer til å ha den oppe så lenge det er forhold til det. Ellers er vi storfornøyd med at de to solcellene lader hele 6 amper! Ingen grunn til å frykte for iPoden med andre ord!
 
Starten i går var en stor opplevelse. Synet av alle båtene som kjørte ut av marinaen var utrolig, og mengder av folk hadde samlet seg på moloen for å vinke ARC-båtene farvel. Ute i startområder var det selvfølgelig båter overalt, og de seilte i alle retninge. Vi orket ikke å presse oss helt nærmest startlinja, men fikk likevel en fin start litt lengere bak. Vi holdt oss ganske godt fra land og havnet i den østlige delen av feltet.
 
Vi vil takke for alle hyggelige meldinger som har kommet inn på sat.tlf. I går var det faktisk dag 100 på våres tur. Kunne ikke passet bedre med både en fin start på Atlanteren og at FFK banket Hønefoss på bortebane!! Vi gleder oss til meldingen om de har rykket opp!
 
Hele mannskapet koser seg masse ombord, og vi jobber med å komme inn i den rolige rytmen! Vi ser forstatt 15-20 båter rundt oss, men det er utrolig å se hvor fort feltet ble spredt! VHF-kanal 69 blir aktivt brukt av de norske seilerne, så vi er stadig i kontakt med andre båter.
 
Henning, Marius og Hans Gustav

Diary Entries