Egersund

Seiling med Vita
Daniel Aase
Wed 20 Jul 2011 21:27
Pos: 58:26.81N 005:59.71E
Utseilt i dag: 57.5Nm
Utseilt totalt: 163Nm
Gjenstående: 233Nm

I dag har vi seilt fra Stavanger til Egersund. Vi gikk i halv ti tiden fra Stavanger, da var det enda litt grått men jeg øynet sjansen for sol utpå dagen. Vi satte seil et lite stykke ut i by fjorden og fikk god fart.
Rundet neset og satte nesen sørover mot Tananger, der jeg tenkte å fylle diesel.

Startet og fylle diesel på hotellet i Tananger, men etter 15 liter var det tomt på tanken deres.. ble ikke mye diesel på oss gitt.

Etter dette satte vi seil igjen og seilte sørover på Jærensrev. Det var ikke så mye vind som vi motorseilte i ca 2 timer før vinden dreiet litt og tiltok ørlite. Hadde så en fin seilas i noen timer, der vinden rommet mer og mer mens den avtok litt. De siste 2 timene måtte "jerngenuaen" nok en gang sveives igang..

Under dette strekket var det kommet en annen seiler opp mot hekken min, og dermed var det "regatta" pågang. Han hadde tydeligvis brukt motor litt lengre enn meg, og når han stengte den kom han ikke noe nærmere og etter noen timer med dette startet han motoren og kjørte forbi!

Når vi ankom Egersund ble vi stoppet i innseilingen og geleidet til en gammel kai ute i sundet, inne i gjestehavnen skal det være landstreff for forbundet kysten denne helgen, og dermed var havnen full allerede. !!

I morgen satses det på sol og nordvest så blir det en rask og fin seilas til Farsund eller Mandal.

Litt lyser i horisonten?Mamma gjøre en lite forsøk på å seile. Får det foreløpig kun til på baborhalser og flatt vann.


Fin fart på kryssen mot Tananger.


En av få som seilte sørover (mye motorisering på de sørgående i dag)


Ikke mye diesel å få i Tananger. Ble en is som erstatning.


No går det nå ihvertfall rett fram.. (kremt kremt)

Innseilingen til Egersund fra nord.

sikkert tegn på at en nærmer seg sørlandet: alle har båtgarasje!

Egersund


Daniel