Biscay - bukta som er 4900 meter dyp!

Perle
Sun 18 Sep 2011 20:44
<<import 18 sep 2011 362.jpg>> Kjære venner, vi har krysset Biscay, som er stort. Det tok tre dager og nesten tre netter. Underveis rakk vi å bli lei av Twix-sjokolade, noe jeg aldri trodde skulle skje. Jeg har lyst til å prøve et kjempeseil. Vi har sett delfiner som hoppet rundt båten. Pappa lå og sov, så vi andre sier til ham at delfinene var det beste ved hele turen. Nå er vi i Spania, og plutselig er det sommer igjen.

Mens vi ventet på godt vær til å krysse over, dro vi en tur til Edinburgh for å møte venner, og jeg lekte alt jeg kunne med dem. Det var gøy og vi var til og med i bursdagsselskap hos en av dem, han heter Louis og den andre heter Eva.

Vi har lært mye engelsk, og kan bestille absolutt alle mulige typer iskrem på engelsk, og svare på om vi vil ha i kjeks eller beger - for eksempel, strawberry and vanilla icecream please - in a cone! Før vi dro over Biscaya kjøpte vi også noen kule tegnefilmer der de snakket engelsk. De kom godt med, for man kan ikke akkurat spille så mye fotball når det bølger. Mamma og Pappa sier at været egentlig var bra, men det var likevel 2-3 meter bølger og nok vind til at vi måtte snurre inn litt på seilene. Vi fikk noen godteri-sjøsyke-tabletter før vi dro så ingen ble sjøsyke, men det er litt ubehagelig å være under dekk, unntatt når man ligger i sjøkøyen med lukkede øyne på puta. Jeg var mest oppe.

I dag har jeg begynt å lære meg spansk. Viktige ord er: Helado (is), Gracias (takk) og No entiendo (forstår ikke).

Til sist. Det kan være skummelt å plystre når man er på sjøen. Da kommer vinden. Det er min erfaring.

Hilsen Jakob

JPEG image