Jakobs kanalblogg

Perle
Mon 8 Aug 2011 07:42

Vi har vært i Tyskland og nå er vi i Nederland, vi skal møte tante og onkel i Amsterdam, kanskje på mandag eller tirsdag. Vi må ha gjesteflagg, fordi Ken fra seilmakeren i Danmark fortalte at utenfor Norge, Sverige og Danmark er det ikke så mange som synes det er gøyalt at man har sjørøverflagg. Litt rart, men vi skal ha sjørøverflagget på gummibåten vår i stedet for.

Tidligere så vi mange elefanter, glasselefanter, i København, de var malt av forskjellige kunstnere og var fine å sitte på. Vi var også i Kongens have, og der kastet vi boomerang og spilte juniorkubb. Det var et dukketeater der om Miss og Katt som var forelska, Miss hadde fått barn, og de hadde et trangt bur.

Når vi seilte langs nordkysten av Tyskland mot Nederland blåste det ganske mye og det bølget også mye. Vi har stormseil og kjempeseil, stormseilet er oransje, og det kjempestore er lilla, men vi brukte ingen av delene fordi det blåste rett mot oss. Alle ble litt sjøsyke og jeg spydde to ganger og Aksel fire ganger, og mamma og pappa måtte slappe litt av og bytte på å styre. I senga mi ble det ganske vått fordi det var en ventil som ikke var ordentlig lukket.

Utenfor på kanalene er det kuer og hester og sauer og vi har kjørt gjennom sluser og ganske ofte er det broer som må åpnes. Bare for oss! Inne i Groningen der vi er akkurat nå (skrev litt videre på bloggen i dag) kjørte vi i en konvoi som er mange båter på rad, og det blåste mye så vi mått fortøye hele tiden mens vi ventet på broer som skulle åpne seg midt inne i byen altså.

Hilsen Jakob

JPEG image