Blog

Umoya.nl
Thu 13 Aug 2020 21:47
"42:12.10N 8:54.14W"
 
13-8-2020; vandaag de boot als motorboot gebruikt door afwezigheid van wind. Kunnen klussen, de was kunnen doen, dek schoongespoten, en dat alles onderweg, moet niet gekker worden. Waar we anderhalve dag voor hadden gedacht nodig te hebben is nu in 1 dag gelukt en ook nog tijd voor een goeie maaltijd. We liggen op een ankerplek uit duizenden, erg mooi hier bij de eilanden rond Vigo, mooier gaat het niet worden in Europa. Wel even opletten voor de rotsen op de route. Morgen komt er versterking op de boot en wordt de bemanning verdubbeld, van 2 naar 4. Aftanken in Vigo en daarna terug naar onze mooie ankerplek. Zaterdag naar Finisterre en dan gaat de grote oversteek beginnen, de golf van Biskaje. Weersvoorspellingen voor deze spannende oversteek zonder schuilmogelijkheden zijn voorlopig positief.