Blog

Umoya.nl
Wed 12 Aug 2020 21:13
"41:11.41N 8:42.527W"
 
Vandaag vroeg begonnen met een rustige tocht op de motor. Lekker klussen tijdens het zeilen, dat werkt prima. Nog een mooie show van de reddingsbrigade. Leuk om te zien zo op zee. De vogels blijven er genoegen in scheppen net achter het zeil in de lucht te blijven zweven. Wel zo makkelijk voor de foto's. Rond de middag zette de wind ineens goed door en toch maar even een rif gezet. Maakt voor de snelheid niet veel uit maar voor de gemoedsrust van Michel wel.  Helaas een stevige stroom tegen waardoor we uiteindelijk ons initiele plan voor vandaag hebben uitgevoerd, net voorbij Porto, maar rond de middag verwachte we nog wat verder te kunnen komen, niet dus. Uiteindelijk al blij dat we Leixoes hebben gehaald. Helaas niet zo'n mooie plek als gisteren maar een ankerplek in een industriele haven, zie foto. Maar we liggen veilig, dat is ook wat waard. Morgen vroeg op en verwachting weinig wind, dus dat wordt weer motoren en klussen.