Søndre bukkholmen

Seiling med Vita
Daniel Aase
Mon 25 Jul 2011 17:12
pos: 58:37.52N 009:06.34E
Utseilt i dag: 54.4 Nm
Utseilt totalt: 304 Nm
Gjenstående: 102 Nm

Våknet nok en gang til regn. Dette begynner å bli veldig vanlig på sørlandet (merkelig nok).
Startet likevel seilingen, og det regnet bare en liten halvtime før det faktisk ble opplett.

Satte seil rett utenfor havnen i Kristiansand, men det var litt lite vind så jerngenuaen måtte gå litt.
Kort tid etter avgang var et sikk sakk kjøring på programmet, men etter dette bar det ut på haven litt. Da ble vinden fin og vi krysset oppover mot det foreløpige målet. Etter en stund på kryss skiftet vinden kraftig og vi fikk fil slør. Hadde blitt tatt igjen av endel "seilbåter" (ingen respekt for seilere som går for motor MED cockpit kalesjen oppe!! dette er en HAVNEKALESJE!!) tidligere på dagen, disse fikk seg en smekk da vi 2 timer senere lå over en nautisk mil foran!! ha så det så!

Vi fortsatte å seile med god fart. Har holdt rundt 6 knop i hele dag, og endte på 5.31 i snitt.
Dette skyldes at vi seilte noe treg kryss gjennom sundet utenfor Arendal og et sund tidligere på dagen.

Når vi kom til Arendal, vurderte jeg det slik at det var for tidlig å gå til kai. Klokken var tross alt bare 5 og vi skal være i Stavern i morgen. Derfor gikk vi videre, utenfor Tromøya var det fin vind igjen og farten økte til 6-7 knop igjen. Det var også endel sjø, men den tok vi fint på skrå.

Nord for Tromøya skulle vi inn en plass som het Kilsund, men det så litt urolig ut og uvisst om broen var før eller etter gjestehavnen gikk vi videre. Det viste seg at det var et lite stykke til neste havn, men det ordnet seg til slutt. Ligger nå for anker på Søndre Bukkholmen, en veldig rolig og fin naturhavn. Dette er helt tydelig en populær plass for det er tjukt i båter her.
Skulle faktisk tro at det var Scan Baltic treff her ligger ikke mindre enn 5-6 stk her!

I morgen blir det Stavern som er målet.

Daniel