Stavanger

Seiling med Vita
Daniel Aase
Tue 19 Jul 2011 19:01
pos:
Utseilt:
Utseilt totalt:
Gjennstående:

I dag har vi stort sett gått for motor. Prøvde å seile ut fra Haugesund, men det var ikke noe særlig til vind, og den var midt i tryne. Endte med et relativt raskt nedtak.. !! Skiftende vind kombinert med lite vind og EKSTREME nedbørsmengder er ingen god kombinsajon for min tålmodighet..

Ettersom vi kom nedover i Karmsundet begynte vinden og bølgene å ta seg opp..
Jeg forsøkte noen ganger å motorseile, det gikk tildels med det nyttet ikke i lengden, nå begynte mamma å bli veldig lite virksom i tillegg, og dermed ga jeg opp. Selvslåeren derimot var ikke helt enig, den ville ut, og startet å blafre flere ganger. En av disse gangene forsøkte jeg å seile litt på den, når den likevel var rullet ut, det endte med at hele seilet revnet i to og dermed var det seilet historie. Måtte gå resten av veien med et halvt innrullet seil som blafret for harde livet.! I overkant irriterende.

Når vi nådde munningen av Karmsundet, var det så mye sjø at vi til tider sto helt i ro. ! Dette kan være noe irriterende...

Mamma var helt ubrukelig der hun lå sjøsjuk..

Vi lurte lenge på om vi skulle gå til Tananger eller Stavanger, endte med Stavanger siden det kan fort bli et døgn her. Vi venter muligens med å gå videre til vinden har snudd. Dette skal skje i morgen ettermiddag..

Det er vist gla mat festival denne uken og så det er jo fint å ligge her..
Noen bilder..

God fart ut Bømlafjorden..
God fart ut Bømlafjorden

Sletta ligger speilblank for 4 gang..
Sletta

Morten Gunnar og Bente før avgang Haugesund.
Haugesund
Gråvær i Karmsundet.
GråværIkarmsundet
Etter dette lå fotografen i fosterstilling resten av turen så det ble ikke så mange bilder i dag.

Utsikt i Stavanger. (faktisk antydning til oppholdsvær..)
UtsiktenIStavanger

Daniel