Vonitsa

KISMET
Jan Huls & Ria Sprenger
Sun 13 Jun 2010 13:50
38:55.30N 20:53.18E
Gisteravond de laatste avond met onze Amerikaanse vrienden. Ze hebben bij ons gegeten. Het was warm en gezellig. Ze hadden een lieve kaart als afscheid meegenomen. We zullen ze vast nog wel eens ontmoeten. Vanochtend vroeg zijn ze vertrokken. We hebben ze uitgezwaaid en zijn daarna terug in bed gegaan. Het geeft een wat geamputeerd gevoel nu na zo'n 2 weken intensief contact.
Wij liggen inmiddels in Vonitsa, een leuk klein plaatsje aan een binnenzee. Het is hier erg ondiep. We hebben eerst wat rondgesnuffeld en uiteindelijk op aanraden van een Duitser wilden we helemaal aan het einde van de steiger diagonaal op ons anker gaan liggen. We keken zo ongeveer recht in de kuip van onze Franse buren. Dat vonden we eigenlijk maar niks, maar onze behulpzame helper had de lijnen al om een lantarenpaal geknoopt. Op dat moment kwamen de fransen aan boord en trokken een lelijk gezicht. We hadden hun uitzicht geheel ontnomen. Wij konden ons dat goed voorstellen. Ons verontschuldigend aan onze helper zijn de lijnen weer losgemaakt, het anker opgehaald en hebben we met enig tegenstribbelen en toch hulp van onze Duitser een plaatsje naast hem gevonden. Maandag komen Saskia en Koen aan boord waar we erg naar uitkijken, we zullen ze laten weten hoe naar hier te komen.
Zondag ontbijt met een eitje. Daarna omhoog klimmen naar het kasteel.

JPEG image