Kroatia

Valentina
Mon 27 Jul 2015 09:14

Kirjauduimme tänään ulos maasta. Erikoisuutena mainittakoon, että tullilaituriin tulosta perittiin noin 13 euron suuruinen laiturimaksu.

 

Kokemukset maasta olivat positiiviset. Ennakkokuva minulle oli muodostunut kymmenen vuoden takaa, jolloin pari kertaa kävin lyhyesti täällä. Silloin minulle tuli kuva vähän kalliista maasta, jossa ruoka oli hyvää, mutta palvelu vähän töykeää. En tiedä ovatko asiat muuttuneet, mutta minusta palvelu on nyt ollut hyvä. Ravintoloiden hintataso on sellaista Italian ja Espanjan tasoa, ruoka yleensä aika mautonta ja ruokalistat joka paikassa samanlaisia. Muutaman erinomaisen ruokapaikan tosin löysimme. Meren antimet ovat täällä yleensä se paras valinta. Talon viini on edullinen ja ollut mielestämme aivan hyvää paikallista viiniä.

 

Kallista täällä ovat marinamaksut. Marinoille löytyy kuitenkin vaihtoehtoja: kohtuullisemman hintaisia kaupungin laitureita ja poijupaikkoja sekä kokonaan ilmaisia ankkurointilahtia. Vedet ovat puhtaita ja siisteys ja järjestys hyvällä tasolla. Purjehduskohteita on kuitenkin runsaasti ja aina meille on tilaa löytynyt, vaikka näin runsaslukuista huvivenepolulaatiota ei taida löytyä muualta kuin Karibian pieniltä Antilleilta. Joku voisi tätä hyvin perustein väittää maailman parhaaksi purjehduskohteeksi. Itse pidän enemmän rauhallisemmista ja syrjäisimmistä paikoista.