43:09.76N 16:23.61E

Valentina
Mon 6 Jul 2015 15:32

Menimme Palmizana Marinaan, joka sijaitsee luonnonkauniilla Pakleni saarilla. Sieltä pääsee myös yhteysveneellä historialliseen Hvarin kaupunkiin, joka on suosittu matkailukohde - hieno kaupunki joka tapauksessa. Sen satama on kuitenkin tähän aikaan vuodesta hyvin ruuhkainen.

 

Palmizanassa pääsimme ensimmäistä kertaa tutustumaan Yacht Weekin tunnelmaan (viimeinen valokuva). Kroatiasta se alkoi ja nyt näitä järjestetään muuallakin. Useimmat valitsevat veneen järjestäjän tarjoamalla kipparilla ja jotkut jopa lisäksi ”purjehdusemännän” kokkaamaan ja siivoamaan. Veneet liikkuvat usean kymmenen veneen flotilloina.

 

Asiakkaat eivät ole mitään vanhoja pappoja ja mammoja tai perhelomailijoita, vaan 20-40 haarukassa olevaa trenditietoista ja varakasta (?) nuorisoa. Pääpaino on rennossa yhdessäolossa ja bilettämisessä sekä tutustumisessa oman ja muiden veneiden miehistöön. Useimpien veneiden miehistö koostuu monesta kansallisuudesta. Miehistölipuksi jokainen tuo oman maansa lipun – monien mielestä mitä isompi sen parempi, etenkin svenskit ovat suunnannäyttäjiä tässä. Lippujen perusteella miehistöä tulee ympäri maailmaa vauraista länsimaista, mutta joukossa löytyy eksoottisempiakin lippuja. Ja veneen kannet ovat täynnä rantaleluja nuorille kuten hassuja uimarenkaita.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image