43:21.50N 16:56.77E

Valentina
Tue 30 Jun 2015 13:46

Saarilta näyttää olevan vaikea löytää pesulapalveluja. Suuntasimme siis mantereen puolelle Baska Vodaan. Voda tarkoittaa vettä. Baskan merkitys on meille epäselvä (ehkä se viittaa Bastassa sijainneeseen lähteeseen). Nimestä huolimatta tämä on siisti ja vilkas turistikaupunki. Täälläkin fasiliteetit matkailijoille ovat pienehköjä hotelleja ja apartementoksia. Kroatiaa ei ole pilattu liian massiivisella rakentamisella. Ja jotkut rappeutumaan päässeet vanhat talotkin istuvat yleensä hyvin miljööhön ja ovat usein jopa kauniita raunioita.

 

Rantaelämä on vilkasta, mutta porukkaa ei ole ahdistavan paljon. Aika iso osa lomailijoista on paikallisia tai lähialaluilta, mutta paljon on joukossa kauempaakin tulleita. Suomalaisiin turisteihin emme ole vielä Kroatiassa törmänneet muuta kuin pariin veneilijäporukkaan ja yhteen pariskuntaan, joka omistaa täältä asunnon.

 

Yleismielikuvaksi meille on tullut, että täällä menee hyvin, vaikka palkkataso lienee vain kolmanneksen siitä mitä Suomessa. Hintataso on vähän edullisempaa kuin Läntisellä Välimerellä ja palvelu ystävällistä. Vaatteiden pesettäminen pesulassa maksoi täällä 7 euroa koneellinen. Ravintola-annos päivällisaikaan maksaa 8-15 euroa ja puolilitraa talon viiniä kympin verran. Kaupassa hinta on tietysti alle puolet tästä. Paikalliset viinit ovat olleet mielestämme hyviä.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image