Gibraltar 2

Valentina
Mon 22 Jul 2013 18:57

Maanantaina tehtiin pakollinen Gibraltarin kierros. Ensin oli pikku kävelymatka rajalle ja sitten ylitimme rajan ja lentokentän kiitoradan. Porukkaa oli kuin pipoa niin autoilla kun kävellen. Monet turistit jättävät autonsa parkkiin Espanjan puolelle. Kumpaankaan suuntaan passintarkastajat eivät olleet suuremmin kiinnostuneita vilkaisemaan passejamme. Riitti kun oli joku sen näköinen vihkonen kädessä..

Kävimme ylhäällä kalliolla tippukiviluolassa, maurien linnoituksessa ja tietenkin tutustumassa apinoihin, jotka olivatkin aika hauskoja ja niillä oli paljon poikasia. Alhaalla kävimme katsomassa marinat ja kävelimme läpi kävelykatuna olevan Main Streetin. Siinä se brittien 30.000 asukkaan pikku niemi sitten tulikin suurin piirtein kierrettyä. Tämä on ihan ok paikka, mutta ei meistä erityisen mielenkiintoinen tai hieno.

Espanjan puolella olevassa La Lineassa on kuitenkin vielä vähemmän nähtävää eikä kaupunkia voi hienoksi kehua. Marina ympäristöineen on selvästi vielä keskeneräinen eikä tällä hetkellä näytä kovin vauhdikkaasti kehittyvän. Sijainti on kuitenkin aika hyvä ja Alcaidesa Marinasta olisi mahdollista kehittää hyvä purjehduselämän keskus.