Terceira

Valentina
Wed 26 Jun 2013 11:37

Terceiran nimi tarkoittaa kolmatta ja ehkä juontaa juurensa siitä, että se on löydetty kolmantena saariryhmän saarista. Saarella on 55.000 asukasta ja Angra do Heroísmo kaupungissa 36.000. Kaupungin kolonisaatio aloitettiin 1450 ja 1534 täällä oli jo kaupunki, joka oli Azorien ensimmäinen. Silloin Helsingissä oli vasta ehkä muutama puinen kalastajamökki ja kun ensimmäiset kivitalot nousivat sinne, täällä oli jo iso kaupunki. Kaupungin vanhat kivitalot ovat säilyneet hämmästyttävän hyvin ilman että sekaan on rakennettu tyylin rikkovia moderneja taloja ja keskusta muodostaa laajan yhtenäisen alueen. Tämä onkin Unescon Workd Heritage Site. Tämä lista on ehkä kärsinyt inflaation, mutta tässä kohteessa nimitys on enemmän kuin perusteltu.

Meitä ilahduttaa myös tapa tehdä jalkakäytäviä pikku kivistä. Tämä toi mieleeni tapahtuman opiskeluajoilta, jolloin opiskelukaverini tuli Portugalin matkalta ja päivitteli työ alhaista tuottavuutta siellä, kun jalkakäytävätkin valmistetaan näin tehottomasti. Kauppiksen kuppilassa sitä sitten pohdittiin ja ajateltiin asiaa myös siltä kannalta, että maan täytyy olla aika vauras, kun on varaa rakentaa ne käsityönä. Ovathan sellaiset paljon hienompia kuin asfaltista tehdyt.

Täällä harrastetaan myös härkätaisteluja areenalla kuten Espanjassa. Lisäksi kansanhuvia näyttävät olevan kadulle sadan metrin liekaköydessä päästetyt härät. Köyden toisessa päässä vetää useampi ukko yrittäen rajoittaa härän täysin vapaata liikkumista. Ja nuoret miehet ja vähän vanhemmatkin käyvät sitten provosoimassa härkää yrittäen saada sen peräänsä. Satamassa aivan naapurissamme järjestettiin eilisiltana tällainen tapahtuma. Suhtauduin ja edelleen suhtaudun kielteisesti tällaiseen urheiluun, jossa eläimiä kiusataan. Näytti kuitenkin siltä, että härät olivat rutinoituneita tähän esitykseen. Välillä näissä tapahtumissa sattuu myös onnettomuuksia, kun joku kompuroi tai heittäytyy liian rohkeaksi ja härkää pääsee puskemaan ja tallomaan kiusaajiaan.

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image