06:25.06N 42:11.98W

Valentina
Sun 3 Mar 2013 18:11

Veneessä on sisällä usein tukalan kuuma. Olen monena päivän pitänyt yhtä tai kahta suojan puolen sivuluukkua auki, jotta saisi vähän ilmavirtausta aikaiseksi. Taas osoittautui todeksi vanha viisaus, että merellä on syytä pitää luukut kiinni.

 

Yllättävä aalto sivusta pamahti perään siten, että peräsimen lukitus liukui väärään asentoon sillä seurauksella, että vene kääntyi vasta-aaltoon ja broachasi siten, että pentterin ja takakajuutan sivuikkunasta ryöppysi vettä sisään.

 

Iso homma sitten alkaa siivota jälkiä. Pentterin osalta se oli helpompi, lähinnä lattian ja pilssin kuivaamista. Takakajuutassa kastui vaatteita huuhtelukuntoon ja mikä ikävintä, patja kastui. Sen peseminen suolavedestä saa jäädä odottamaan parempaa hetkeä. Näissä olosuhteissa patjan kuivaaminen on hankalaa.

 

Olimme myös menettää ainoa toimivan kaapelimme tietokoneen ja satelliittipuhelimen välillä. Se lensi hytin toiselta laidalta avoimesta ikkunasta ulos ja jäi vain hivenen hännästään roikkumaan ikkunan karmiin ja saimme sen lähinnä hyvällä onnella pelastettua. Pitää nyt toivoa, että se ei saanut liikaa suolavesikylvetystä.