Nelson

Valentina
Wed 1 Feb 2012 08:21

Nelson on mukava 45.000 asukkaan pikku kaupunki, jossa on kaikkea tarpeellista tarjolla ja huvivenesatama on melko suuri kaupungin kokoon nähden. Huolto ja ylläpitolistaan tuntuu kertyvän uusia tehtäviä sitä mukaan kun vanhoista on päästy, mutta nyt ollaan tältä erää loppusuoralla. Pelastuslauttaa odotellaan vielä huollosta.

 

Jonkin verran olemme ehtineet tutustua myös paikalliseen purjehdusyhteisöön ja täältä löytyy paljon ”serius minded” sailoreita aina pallonkiertäjistä paikallisesti seilaaviin. Tekemisen ja osaamisen taso on korkea, mutta kokeneemmillekin voi sattua vahinkoja. Eilen hinattiin satamaan kellukkeiden varassa 45 jalkaista valtameriolosuhteisiin varusteltua purtta. Se oli yöllä ajanut kiville. Kun se nostettiin ylös vedestä, totesimme, että kölin paikkalla oli vain reikä rungossa.

 

Kaupungin tunnelma ja tyyli on vähän erilainen kuin muissa vierailemissamme kaupungeissa. Sanoisin, että täällä on vähän enemmän karheutta ja särmää. Erityisesti olemme pitäneet vanhoista puutaloista, joita on paljon. Täälläkin lähes kaikki näyttävät asuvan omakotitaloissa. Kaupungilla on paljon kivoja putiikkeja, joista monet myyvät eivät vain tyylikkäitä mutta myös omaperäisiä artikkeleita.