logo Valentina's Web Diary
Date: 27 Jun 2011 03:37:44
Title: Tahaa

Juhannus on meillä mennyt rauhallisesti Tahaan saarelle.

Moorealla pääelinkeino on maanviljely ja tärkein viljelykasvi on Ananas. Sitten on tietysti turismia. Ja aika monet Moorean 15.000 asukkaasta käyvät töissä Tahitilla.

Tahaalla asuu 5.000 henkeä. Tärkein viljelykasvi on vanilja ja täällä tuotetaan 80% kuuluisasta Tahitin vaniljasta. Ja jonkin verran on helmien viljelyä ja turismia.

Tahaa muodostaa yhdessä Raiatean kanssa kahden saaren kokonaisuuden, joka tarjoaa erinomaisen purjehduskohteen, koska pääsaarten ja riutan välinen laguuni muodostaa suojaisen purjehdusalueen lukuisine ankkuripaikkoineen. Huahine idässä ja Bora Bora luoteessa ovat vain päiväpurjehduksen päässä. Charterfirmoilla, kuten Moorings ja Sunsail, on täällä tukikohtansa. Tämä onkin venevuokrauksen kannalta varmaan kaikkein ihanteellisin paikka Ranskan Polynesiassa, koska viikon tai parin lomapurjehdusta on helppo muokata olosuhteiden mukaan. Ja lentokoneella pääsee hetkessä Tahitilta Raiatealle.

Raiatea on Leeward saarten (läntiset Society saaret) hallinnollinen keskus ja siellä on myös pari marinaa. Huomenna meidän olisi tarkoitus suunnata sinne.


Diary Entries