logo Valentina's Web Diary
Date: 01 Jul 2009 15:55:52
Title: 42:13.29N 08:53.88W

Päätimme jäädä päiväksi Islas Cíes saarille. Varsinkin kun sen ankkurointipaikat sopivat parhaiten juuri etelän ja lännen puoleisille tuulille ... ennen kuin tuulet taas kääntyvät normaalille tolalleen. Nämä kaksi saarta ovat luonnonsuojelualuetta, jolla voi telttailla sille varatulla alueelle ja patikoida merkityillä poluilla.
 
Mantereelle Vigon kaupunkiin kulkee yhteysalus ja aika paljon täällä olikin porukkaan - mutta ei ruuhkaksi asti - viettämässä rantaelämää, telttailemassa ja patikoimassa 1-2 tunnin mittaisia patikointireittejä, joissa on välillä aika lailla kipuamista, koska saaren kukkulat ovat ammoin mereen vajonneen vuoriryhmän huippuja, jotkan vieläkin kohoavat 150-200 metriä meren pinnan yläpuolelle.
 
Pari vuotta sitten The Guardian -lehti valitsi ankkurilahtemme nimeltä Praía das Rodas maailman parhaaksi rannaksi. Näitä maailman parhaita rantoja löytyy tietysti samalla tavoin kuin maailman kauneimman auringonlaskun paikkojakin, mutta kieltämättä ranta on upea ja koko saari varsin luonnonkaunis.

Diary Entries