43:07.60N 09:10.92W

Valentina
Fri 26 Jun 2009 08:38
Camariñasin satamassa tapasimme Itämeren jälkeen ensimmäisen suomalaismiehistön, joka oli viemässä Tanskasta ostettua 20 tonnin terässluuppia Maltalle rekisteröitäväksi. Näillä nurkilla brittien perälippu on kaikkein yleisin, hyvänä kakkosena tulevat ranskalaiset ja jaetulla kolmannella sijalla saksalaiset ja hollantilaiset. Ja tietysti satamissa on aina jokunen paikallinen pursi.
 
Gallegon satamat sijaitsevat kauniissa lahdissa. Pikku kaupungit ovat yleensä melko vaatimattomia, mutta siistejä eivätkä turismin pilaamia. Aallokolta suojaisia ankkurointilahtia löytyy sopivin  välein matkan varrelta, mutta kun tuulee, ne ovat tuulisia, koska rannikon korkeat maaston muodot kanavoivat tuulta tehokkaasti suoja puolellakin oleviin lahtiin.
 
Pari päivää on taisteltu löpötankkien kanssa, koska lappoamalla toimiva dieselin siirto II-tankista I-tankkiin ei oikein ole toiminut. Vian syyksi paljastui - kun koko systeemi oli ensin purettu osiin - ilmeisesti viallinen kolmitieventtiili. Nyt kolmitieventtiili on poistettu ja katsotaan toimiiko systeemi vai vaatiiko se siirtopumpun. Webasto on toistaiseksi pois käytöstö, ennen kuin löydämme sopivan liitoskappaleen. Mutta enää sitä tarvitaan suihkuveden lämmittämiseen.
 
Seuraavaksi on vuorossa makeavesitankkien syynääminen. Ajoittain pilssiin tulee makeaa vettä, mikä viittaa siihen, että joku liitos tai tiiviste tankin yläpinnassa falskaa, kun tankki on täytetty piripintaan tai kun se on melko täysi ja ollaan kulussa. Myös viimeinen Suomesta ostettu kaasupullo otettiin käyttöön. Kohta nähdään, miten siirtyminen paikalliseen järjestelmään onnistuu englannista tilaamani adapterisarjan avulla.