bijna bij de 58e breedtegraad

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Thu 17 May 2007 20:36
Vandaag, donderdag de 17e (volgens mij, wij zijn iedere keer de datum, de tijd en de dag kwijt! Echt bizar), een rustig dag, weinig wind, veel zon! Lekker bijkomen van een drukke nacht. Willem begon rond 23.00 uur gisteren nacht en in plaats van af en toe op de radar kijken en een boekje lezen is hij tot 04.30 toen Ingrid overnam druk in de weer geweest. Hij is met name bezig geweest vissersboten ontwijken die met schijnwerpers op hem schenen, zo van "ga eens weg, ik wil hier lekker vissen" en die dus met netten al klaar voor hem langs scheurden, net tussen hem en een booreiland terwijl aan de andere kant weer andere vissersboten aan kwamen. 
 
Ingrid lag heerlijk te slapen en rolde alleen van links naar rechts in bed toen er weer overstag gegaan werd, wat vanochtend bleek, om die vissersboten te ontwijken. Toen Ingrid overnam vanochtend om 04.30 dacht zij, "lekker, dan zal ik het wel rustiger hebben"; niets was minder waar. Zij kreeg de grote zee vrachtschepen op haar pad, een van links, een van rechts, een recht op haar af... Was ook hard werken. Toen Willem om 10.30 uur weer overnam, is zij gauw weer een paar uur gaan slapen.  
 
De afgelopen paar dagen was een feest, iets te weinig wind maar als je de voorspellingen mag geloven, krijgen we vanaf vanavond de volle laag, windkracht 6 tot 7 met golven van 5 meter en regen. We hebben een koers uitgezet naar iets onder Bergen, daar willen we z.s.m. zien te komen om lekker een paar dagen te ankeren en weer eens een paar technische zaakjes te controleren.