Dat was een verkeerde inschatting!

Twinga op avontuur
Willem Willemse / Ingrid van den Broek
Thu 2 Aug 2007 11:48
Vannacht vaarden we door de depressie, daarna liet de weerkaart ons rustiger weer zien. En dan kom je er weer achter, dat weersvoorspellingen voorspellingen zijn, we hebben een zware nacht gehad, slapen was nauwelijks mogelijk, de wind was rond de dertig knopen geworden, windkracht 6, maar golven van 6-7 meter hebben we gehad. Het schip heeft verschrikkelijk lopen beuken op de golven, de wind draaide naar pal zuiden dus we moesten ook nog eens schuin op de golven varen.
 
Van slapen kwam weinig, twee man op de bank, een buiten/binnen en maar doorgaan
 
Gelukkig, nu is de wind gaan liggen en worden de golven minder, er wordt weer geslapen, en dat moet nu ingehaald worden, we varen een rustige koers, niet de kortste, maar iedereen moet nu aan zijn slaap kunnen komen voor we weer gaan kruisen.
 
De reis gaat zeker langer duren, ik denk dat we pas na het weekend op onze bestemming aankomen, en ook daar laat de weerkaart ons zien dat we nog een stevige wind krijgen, ofwel, we zijn er zeker nog niet vanaf
 
Het is nu donderdagmiddag, de zon is lichtjes doorgebroken, we hebben de verwarming aan boord uitgezet, zouden we nu nog een beetje kunnen genieten van mooi weer?