Humpetitten ...

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Mon 11 Aug 2008 20:01
56:32.012N 10:42.646E
 
Så mom vi omsider avsted fra Øster Hurup. Det var meldt SW 5 - 10 en perfekt vind for å seile til Grenaa. Men vi var ikke kommet langt før vinden økte til 10 - 14. Riktignok er Danmark et flatt land, men de har et veldig humpete hav. Antageligvis fordi det er så grunt i Kattegatt. I hvert fall fant vi ut at vi ikke gadd å sitte å riste helt til Grenaa, så vi nøyde oss med å riste til Bønnerup.
 
Bønnerup er en veldig hyggelig havn, selv om innseilingen til gjesteplassene kan se ut til å være en godt bevart hemmelighet. Til overmål fikk Tjaldur plass ved den samme bryggen hvor jeg som ham første gang.Det gjorde ikke det minste inntrykk på havnefogeden som beregnet Tjaldur til 15 m. (med klyverbom og daviter) og tok havneavgift deretter. Minnet ble feiret ved å pusse og skru opp messingbokstavene i navnet, som har vært nede siden styrehuset ble malt.
 
Hovedattraksjonen i dag har vært å bevitne noen svensker som hadde satt hverandre i stevne for å grille. Dvs. det lignet mer på en kremering. Kan noen ved en anledning forklare meg sjarmen ved å grille/kremere danske røde pølser?  En av dem lot til å ha en ustyrlig trang til å stadig sprøyte mer tennveske på grillen, så flammene sto en meter til værs. Jeg begynte å se meg om etter brannslukningsapparatet. Det kan selvsagt være at det var noe helt annet som hadde skjedd, for senere, når kremeringen var vel overstått, sto det en forlatt stokk tilbake ved grillen.