Tobakken styrer turen

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Fri 25 Jul 2008 21:37
58:37.31N 8:55.92E
 
Vi dro fra Stavern kl. 10:45, etter å ha gjort ferdig den siste naten. Underveis ble det gamle stokkankeret degradert til reserveanker og det nye spadeankeret oppgradert til førsteanker med alle 50 meterne med kjetting. På Seatronic fikk vi kjøpt en ankerklyss, sånn at ankerkjettingen festes til ankerrulla og ikke til vinsjen, for at ankeret evt. ikke skal stikke av med vinsjen, men heller røske løs ankerrulla (i verste fall).
 
Det var  helt vindstille da vi dro. Så det ble motor hele veien. Ved hjelp av strøm og litt vind gorde vi nesten 8 knop. Autopiloten oppførte seg eksemplarisk etter å ha fått nye sikring. Drivingen og natingen i baugen hjalp godt, ikke en dråpe vann kommer inn den veien lenger.
 
En administrativ avgjørelse på et innmari høyt nivå ble tatt da vi oppdaget av vi nesten var blitt tom for sigaretter. Det ble nødvendig med en stopp i Tvedestrand. Fremme kl. 18:00. Der var det en veldig hyggelig og hjelpsom havnefoged som straks var på pletten og hjalp til med fortøyningen. Ikke var det dyrt heller, kr. 125,- for en overnatting.
 
På veien fra brygga klarte vi å gå forbi minst 7 bokhandlere innen vi klarte å finne en matbutikk. Vi måtte spørre om veivisnig for å finne matbutikken. Ikke fant vi noen båtbutikk på veien heller.
 
 
50 meter fra fortøyningen  er det et eller annet band som synger svenske folkeparkviser i et tomt telt. Det viser seg i følge avisene at havebelegget i år er mye lavere enn tidligere år, antageligvis pga. de høye dieselprisene. Vi bruker ca. 5 liter i timen, så det er til å leve med. Vi har seilt 7 1/4 time, så vi har i dag brukt ca. 36 1/4 liter disel i dag.