Reisehilsen fra Marthe og Tobias - 17 januar 2008

Thea
Thu 17 Jan 2008 16:04

REISEHILSEN FRA MARTHE OG TOBIAS. 

Marthe forteller:

Etter et halvt år ombord i seilebåten vår Thea, vil jeg, - Marthe og Tobias fortelle litt om turen til nå. I skrivende stund ligger vi på Petite St.Vinsent, det er en av mange vakre Caribbiske øyer.

I går hadde vi idrettsdag med litt teori på stranden, med smily barna . Vi hoppet lengde,hadde svømming, stafett, diktat og gangetabellen i sanden, lekte engelsk resturant, musikk og sang + sandslott konkurranse. Kjempe moro, dette må vi ha mer..:)

 

 

Nå kan jeg fortele litt om Atlanter havet.

Helt siden Norge har jeg gruet meg til Atlanterhavet. Da vi kom til Kanariøyene var det masse bunkring og forberedelser før avreise. Las Palmas var stedet vi skulle reise fra. Vi var med ARC som står for Atlantic Rally for Cruisers. I ARC var det mange fester, og en av dem var karneval, tema var Jungel og jeg kledde meg ut som en Sebra. Etter på var det premieutdeling av beste kostyme. Premiene var for beste jente, beste gutt, beste dame, beste mann og beste par, - jeg synes det var vi norske som var best til og kle seg ut. Jeg vant for beste jente og fikk gavekort på €50 på El'corte Ingles og Ola fra Minerva vant for beste gutt og Heidi og Øyvind fra Marelia vant for beste par.J  HEIA NORGE!!!!!!! :)   

 

 

Nå nærmer det seg starten og siste dagen var det fyrverkeri. Når vi dro var det masse musikk på land, med typiske spanske rytmer. Da vi skulle dra var alle bryggene tomme, det så nesten ut som om vi var et annet sted, det var uvant og se det så tomt. Her vinker Tobias og jeg til alle folkene på land. Vi takker Las Palmas for denne gang, nå står Atlanterhavet for tur....  

 

 

Så går vi ut til startlinjen, det var mange båter der og ca.3,5M bølger. Når startskuddet går, kommer det en gigantisk båt på ca.80 fot som seiler på tvers av startstreken og sperrer for alle båtene som skal over startlinjrn. da ble jeg kjempe red for at vi rkulle kræsje med båtene som kom mot oss. men heldig vis gikk det bra.

 

Det var en tøff srart med høye bølger og mye vind. Tobias spydde i starten, men holdt seg frisk meste parten av turen. Jeg spydde aldri, men hadde mye vondt i hodet og var ofte uggen i magen. 

det gikk ganske fort med Thea, vi gikk i 7 til 9 knop hele tiden. De første dagene var vi en av de 30 beste båtene i ARC'en. 

Etter mange dager med kuling og store bølger, begynte det å bli slitsomt. Mamma og jeg var sjøsyke og det var ikke lenge til bursdagen min, - hvem skulle lage kake til meg da??????????? Pappa måtte styre og farfar visste ikke hvordan man lager kake! Kanskje jeg ikke får noen kake!!:( Men jeg hadde jo julekalenderen med sjokolade, og julemysteriet å kose meg med, - tenkte jeg..

Men kake ble det og vi koste oss med deilig sjokoladekake, nam nam..:) På bursdagen min var det litt mindre vind og sol. Det var ganske morsomt å ha opplevd det, men det var ikke det samme som når ikke har vennene mine her....

 

   

 

Det gikk ikke opp for meg at jeg var på Atlanterhavet. Dagen etter bursdagen min, var det nesten helt stille, - gennakeren sto bare å blafret, til pappas store fortvilelse. Da badet vi med et tau etter båten, og med redningsvester. Det var skikkelig varmt i vannet, vi fikk ikke noe sjokk akkurat. Tror det var nærmere 26c i vannet.

 

                                                                

 

Det var deilig med en dag stille, - den dagen fikk jeg styre litt også... 

 

 

Tobias forteller: 

Over Atlanteren, så vi store og små fisker. Vi så mange flygefisker, og en fløy rett i lomma til farfar. Jeg fikk en DORADO på 4,8kg. Fisken var kjempe god, og vi lagde fiskesuppe av den.

 

  

 

 

Etter fjerde dag, røk autopiloten vår som heter ”OLE AUTO”.

Alle måtte hjelpe til å styre Thea til Caribbean. Natt og dag, - jeg styrte 6 minutter og Marthe styrte 1 time.

 

 

Over Atlanteren lekte jeg mye i sengebingen som pappa lagde til oss midt i båten.

Der sov vi + at jeg lekte der hele dagen.

 

 

Jeg skremte pappa en dag, - med Herr Viss Vass.

Herr Viss Vass er kose bamsen min. Jeg hang den i en snor i taket, så slapp jeg den ned i hodet til pappa, og han skvatt! He he

 

 

Atlanteren var kjedelig!

 

 

Vi ble veldig glade for å se land etter 16 dager på havet… ATLANTERHAVET TAKK FOR DENNE GANG, VI SEES KANSKJE SNART IGJEN!!?? Men ikke på denne turen....

 

Etter at vi kom til Caribbean, har vi aldri frøsi! Her er det kjempe varmt hele tiden. Det er deilig.

Første dagene var vi redde for alle negerne, det var ille mange av dem.. Men de er jo ikke farlig, det vet vi nå etter 3 uker her nede..

 

Jul og nyttårsfeiringen vår var koselig, men ikke det samme som å være hjemme. Borte bra, men hjemme BEST!!!!!

 

 

Vi har nå vært innom St.Lucia, Bequia, Mustique, Tobago Cays, Union Island, Palm Island og Petite St.Vincent.             Det er Grenadines og et av Caribbean beste øy paradis.

 

 

 

Nå er vi godt i gang med Thea skolen igjen, - mamma står klar klokken ni hver dag!

Vi gjør så godt vi kan, - 2 til 3 timer hver dag.

Mamma sier vi er kjempe flinke akkurat nå!

 

 

Nå teller vi nedover og er egentlig litt glad for at vi nå har snudd, og seiler nordover og hjem til Norge igjen.

Nå gleder vi oss veldig til at Elisabeth og Geir kommer til Martinique og at Tina med familie kommer til Cuba + Disney World og New York.. Yuhuuu..:)

Vi har det bra.

 

Ha det fint alle sammen der hjemme, savner dere !! - nå skal vi bade..

 

Go klem fra Marthe 13 år og Tobias 8 år..:) Ship O' hoi...