logo LEA
Date: 04 Jun 2016 20:14:41
Title: N 50.43.1 W 10.04.5

Mot Irland 8. Døgn

Lørdag 4.6. 2016. kl. 1200

Posisjon: N 50.43.1 W10.04.5

COG: 80 grader

SOG: 6 kn

Vind: 4-6 sø

Utseilt distanse siste døgn: 161 nm

Distanse igjen til Irland: 84 nm

Vær: Sol, 17 grader

 

Siste innspurten er virkelig til å ta og føle på. Vi kom oss østover i løpet av natten og de tidlige timer i dag, med hensikt å skape oss en bedre vinkel for dagens sør-østlige vind til innseilingen. Vinden frisknet til, og med 8-10 ms kunne vi seile ganske skarpt i god fart. Litt motor igjen i dag, men nå er motoren slukket og det er seiling uansett vind som gjelder. Regatta’en med Vildensky har tatt seg opp - vi ble begge enig i å slukke motor (etter litt kjeft fra de om motorbruk og regattaregler og greier) og de ligger ca. 12 nm bak oss. Vi som hadde de planene for dagens seiling ble litt deppa når vinden plutselig droppet til 4 ms fra ø-sø. Vi kunne like gjerne lagt oss på dekk og blåst selv. Men men, ved hjelp av strømmen klarer vi faktisk å holde en gjennomsnittsfart på 5 knop med kurs rett på mål. Estimert ankomsttid Kinsale (foreløpig mål) i Irland er før fuglene fiser søndag morgen kl 0530.

Motorstopp i dag. Turtallet begynte plutselig å kjøre sitt eget løp, og vi fant fort ut at det var tilførselskranen til dieselen som var tett. Skipperen bretter opp ermene: tid for å demontere, rense og lufte. Litt Volvo Penta-pleie så var det ok igjen. Det er helt klart at vi har dieseldyr på tanken, plukket ut en seig masse som klumper seg, vi har med andre ord en jobb å gjøre når vi kommer i havn. Tanken må tømmes og rengjøres, men problemet er at tanken er satt inn uten inspeksjonslokk (mannalokk) så det er vanskelig å gjøre den helt ren. Vurderer å installere et lokk så stort at det går å få ned en i hvertfall en arm.

Dagens koseligste happening: vi har fått blindpassasjerer ombord! 2 brevduer har hvilt seg på bommen i noen timer, lar seg ikke skremme av knirking i riggen og krengning og diverse. Hyggelig med besøk, men tror vi må sende de av sted før vi får landkjenning slik at vi ikke får problemer i immigrasjonen..

Livet om bord går sin gang. Fiskesnøret henger etter båten, Lene hører på musikk på benken, Erin hviler på luggisen og jeg skriver logg. Det er sol, rolig hav og Irland nærmer seg med stormskritt.  Snart er det vaktskifte, og vi går mot den siste natten på havet. Litt rart at vi «plutselig» er fremme, men samtidig skal det bli godt å sette bena på fast grunn igjen. Det har vært en fantastisk tur fra Azorene! Det vi gleder oss aller mest til, er dagen vår gode skipper Anne mønstrer på igjen.

 

Ship ohoi

 

Diary Entries