logo LEA
Date: 03 Jun 2016 21:08:37
Title: N 49.29.6 W 13.43.0

Skippers logg:

Mot Irland 7. Døgn

Fredag 3.6. 2016. kl. 1200

Posisjon: N 49.29.6 W 13.43.0

COG: 70 grader

SOG: 6 kn

Vind: 5 NØ

Utseilt distanse siste døgn: 125 nm

Distanse igjen til Irland: 240 nm

Vær: Sol, 16 grader

 

Ifølge våre beregninger skulle vinden dreie til s-ø i går og det gjorde den jo ikke. Den var n-ø gjennom hele natten og fortsatt i dag. Det ble veldig skarp seiling i natt og da går det ikke fort. Vi havnet litt lengre vest enn det vi ønsket, da blir det lengre vei til målet. Ny værmelding i dag: Skal variere mellom nø-ø frem til i morgen. Da går den på s-ø og øke litt i styrke.

Vi fikk melding av Vildensky som hadde gått for motor i natt for å holde østlig kurs. Nå er de faretruende nær oss. Regatta genet setter inn. Skipperen samlet mannskapet for taktikkmøte. Vi ble enig om å iverksette strakstiltak. Dieselkanner fra dekk (selvfølgelig fra babord side) ble fylt på tanken og Volvo Penta’en skal få vise hva den duger til. Kursen ble satt 78 grader NØ. Da har vi et godt utgangspunkt for den grande finale inn mot Irland. Dette kan bli tett.

Webasto’en  fungerer igjen. Det var som antatt, drit i tilførselen fra tanken. Mistenker at der er en del uønskede organismer i dieseltanken. Heldigvis har vi gjort en del tiltak som skal underlette når det tetter seg og motoren begynner å hoste. Vi har satt inn doble vannutskiller filter med en manuell håndpumpe i forkant. Lett å svitsje over fra et filter til et annet og lett å lufte. Det vi har oppdaget i det siste er at det setter seg drit i selve kranen til tanken. Det merker vi ved at håndpumpen er skvist flat. Altså er det lett å eliminere hva som er problemet og verktøy ligger klart.

Vi har et bra om bord. Biblioteket i Lea er nesten utlest og jeg må lete med lupe etter en ny bok. Fleskepannekaker til lunsj i dag og det ventes chili con carne til middag, og så filmkveld i cockpit. Det er jo fredag…

Snakkes

 

 

Diary Entries