logo LEA
Date: 03 Jun 2016 06:39:13
Title: N 47.50.3 W 14.7.7

Mot Irland 6. Døgn

Tordag 2.6. 2016. kl. 1200

Posisjon: N 47.50.3 W 14.7.7

COG: 78 grader

SOG: 5 kn

Vind: 4-5 ms ø-nø

Utseilt distanse siste døgn: 143 nm

Distanse igjen til Irland: 325 nm

Vær: Sol, 19 grader

 

Kulingen er over og sjøen har lagt seg.

Vi har hatt noen fantastiske dager med seiling de siste dagene. Selv om alt går vegg imellom er det herlig når Lea danser av sted og spiser mil etter mil. Nå er det mye roligere i båten og farten har gått betydelig ned. Vinden avtok i morges, 4-5 ms, og dreide ø-nø. Med den kursen vi hadde ble det for skarpt mot målet og skulle vi falle av ble det for langt vestover. Vi kjørte motor i noen timer og la kursen nordøst i stedet. Akkurat så mye at vi ikke behøver å stampe i bølgene. Med tanke på at vinden skal dreie igjen på ø-sø og øke litt i styrke i morgen, tror vi det blir et godt utgangspunkt å komme langt nok øst slik at vi får god linje til Irland.

Det positive med å kjøre motor er at vannet i varmtvannstanken blir varmt. Foreløpig har skipperen tatt seg en god varm dusj i dag, så nå er i alle fall jeg ren.

Det tikket inn en glad melding på satellitt telefonen i dag fra våre venner i båten Emma. Vår venn Roger, som seiler alene i en Alegro 27 med el motor, og startet en dag før oss fra BVI, var endelig vel fremme på Azorene etter 30 dager. Vi har hatt kontakt med han hele veien, men et par hundre mil fra Asorene fikk han haveri på vindror og satellitt telefonen gikk i stykker. Han hadde veldig tøffe forhold på slutten og vi var litt urolige. Nå er vi bare glad.

Vi ser ikke noe til Vildensky, men vi vet at de ikke er langt bak. De har jo noen lettvindseil på lur så kanskje de tar litt innpå oss nå som det er lite vind.

Stemningen er fremdeles god om bord, men vi gleder oss til landkjenning.

Snakkes

 

Diary Entries