logo LEA
Date: 01 Jun 2016 09:27:55
Title: N 43.48.9 W19.23.6

 
 

Mot Irland  4. Døgn

Mandag 31.5 2016  kl 1200

Posisjon: N 43.48.9 W 19.23.63

COG: 50-60 grader

SOG: 6-8 kn

Vind: 10-12 ms sø

Utseilt distanse siste døgn: 176 nm

Distanse igjen til Irland: 647 nm

Vær: Overskyet, 17 grader

 

Vi seiler så sakte vi kan..  Da vinden tok seg opp i går ble avstanden til gutta i Vildensky større og større. Vi revet kraftig ned slik at de kunne ta oss igjen, men Lea suser av sted uansett seilføring. Vi har ennå VHF avstand men vi kan ikke se dem lenger på AIS. I natt økte vindstyrken ytterligere og bølgene ble større. 13-16 ms i noen timer før det stabiliserte seg på 10-12 ms. Vi satte 3.revet og rullet inn på forseilet. Nå er det bare å holde seg fast ellers går du vegg imellom. Den største utfordringen er å holde balansen mens man tar på seg stillongs, nyvåken etter noen timers god søvn under dynen.

 

Det er en fantastisk følelse å være på havet. Når bølgene slår over båten, og du kjenner saltvannet i kinnene, da lever du! Kan si at det ble litt vått i natt, men det er bare å kjøre igang Webasto så tørker klærne på et blunk, trodde vi. Den ville ikke starte, står bare å blinker til oss. Altså, den får ikke diesel. Med andre ord er røret fra tanken tett. En lett sak å ordne, men vi venter til været roer seg på torsdag. Vil gjerne ikke ha diesel i hele båten. Sjekker daglig motorrom for å se om noe har “forandret” seg. Oppdaget også en lekkasje på ferskvannsdelen på kjøleren. Heldigvis bare en slangeklemme som måtte strammes.

 

Når det gjelder klima og temperatur, ropte Lene opp til Erin før hun skulle på vakt: E det kaldt? Erin svarer: Nei, det er ganske behagelig. Oki; det betr bare ett lag med ull, under seilerbuksen. Jepp, vi savner varmen!!  Havet har også fått en annen farge - det asurblå vannet er ikke lenger blått, men det ser grått ut.

 

Vi trøster oss med at for hver dag som går kommer vi nærmere våre kjære der hjemme, og det er nok til å lyse opp et hvilket som helst grått, 16 graders hav!

 


Diary Entries