logo LEA
Date: 28 May 2016 15:56:20
Title: N 38.43.2 W 26.41.3

Mot Irland  1. Døgn

Lørdag 28.5 2016  kl 1200

Posisjon: N 38.43.2  W 26.41.3

COG: 80 grader

SOG 6  kn (motor)

Vind: 3-5  ms fra SW

Utseilt distanse siste døgn 94 nm (16 timer)

Distanse igjen til Irland: 1092

Vær: lettskyet

 

Nå er vi på sjøen igjen. Det var tøft å si farvel med skipper Anne i går. Hun måtte dra på jobb for å forsørge oss andre. Jeg har overtatt rollen som skipper og jentene har rykket opp i gradene. Vi og Lea er enig i å føre skuten trygt til Irland hvor Anne mønstrer på igjen.

Vi har hatt 12 fine dager i Horta. Asorene er et vakkert sted å utforske. Hele 9 øyer består dette landet av som tilhører Portugal. Vi hadde ambisjoner å seile litt rundt på de forskjellige øyene, men lavtrykk etter lavtrykk med mye vind gjorde at vi lå trygt i havn. Vi leide bil en dag og fikk se både vulkaner og museum, så litt turister har vi vært.

Luksus å ligge til kai igjen meg ubegrenset tilgang til strøm og vann. EU priser på mat og drikke og trivelige mennesker som tar imot deg i marinaen. For ikke å glemme Peters bar som bare må oppleves. Mange gjensyn med seilere vi har truffet underveis. Horta er stedet der de fleste langturseilere tar havn når de krysser østover. Endelig fikk jentene noen å leke med også. Mange trivelige stunder sammen med guttene fra Vildensky. Lea og Vildensky sin logo er foreviget sammen på moloen.

Det har vært unormalt mye vær for å være på denne årstiden. Vi hadde et vindu nå vi kunne utnytte ellers var det usikkert hvor lenge vi måtte bli. Vi bestemte oss i samråd med Chris å kaste loss fredag. Vildensky og Malot tok samme avgjørelse. Havnen var rimelig full og ARC Europe båtene er på vei. Vi lå innerst av 4 båter. Vi avtalte med alle at vi skulle legge oss ytterst siste timene før avgang. Alle hadde fått med seg dette unntatt franskmannen ytterst. Vi gikk lekende lett fra kai med en spring, lå å ventet i sundet til de andre hadde gått inn igjen, men franskmannen kom aldri. Til slutt la vi oss som båt nr 3, Emma.

Da vi var ferdig fortøyd kom han, rasende forbanna at vi ikke hadde gått. Jeg forklarte hva som var avtalen, men han bare klikket. Jeg tilbød meg å flytte oss igjen eller om han kunne legge seg utenpå båten foran.

Rasende gjorde han det. På første forsøket smelte han borti en finsk båt, Alice som lå ytterst på neste rad. Han hadde ikke kontroll på fremover og bakover. Alice fikk et stygt merke i siden. På neste forsøk klarte han å legge til. Besetningen hans var bare superflau. Kapteinen sjøl var bare et stort as, tok ikke kontakt med båten han hadde merket heller. FRANSKMENN!!

Jaja....vi spiste middag. Tok farvel med Emma og dro avgårde. Flere fløytet oss avgårde fra moloen, kult. Utenfor samlet vi oss, Malot, Vildensky og Lea. Regattaen kunne begynne.

Veldig god vind i starten, litt råsete med 8-9 i kastene, men vi gjorde 6+ over første fjorden. Vi var de eneste som hadde rev i seilene, men vi knuste gutta. Så stilnet vinden og etter en time med 1,5 – 2 knops fart og med seil som ikke ville, startet vi motoren. Etter en liten stund gjorde Vildensky det samme, så Malot.

Hendelser på sjøen første døgn; Lene har vært i masten og reddet et fall. Jeg og Erin måtte trekke om en spil i storseilet. Delfinbesøk og store hvaler.

Reidun


Diary Entries