logo LEA
Date: 06 May 2016 16:36:00
Title: N 31.00.02 W 56.53.1

Mot Asorene 7.døgn

Fredag  6.5.2016  kl 1200 UTC -5

Posisjon: N 31.00.02  W 56.53.1

COG:  50-70 grader

SOG : 7-8 knop

Vind:   9-12 ms, 14-15 i kastene

Utseilt distanse siste døgn: 171!!

Utseilt distanse totalt fra BVI:  942 nm

Distanse igjen til Horta: 1459

Vær: sol, 25 grader. Sjø: 23 grader, bølger enda en del større enn i  går…

 

Det er jammen godt jeg skriver skippers logg hver dag for å holde styr på dagene. Men selv da er forvirringen lett til stede. Trodde det var onsdag i går jeg, jammen santen var det torsdag. Det betyr at i dag er det fredag og vi har vært på havet i en uke.

Vi er i grunnen allerede klar for ankerdram i Horta, men kartet viser at vi snart er halveis så vi må nok smøre oss med tålmodighet.

Siste døgn har vi satt ny rekord: 171 nm tilbakelagt og det er bra. Men jammen jobber vi for det også. Det har blåst en del og da blir det en del sjø. Mye vind i går, litt roligere i natt (9-10ms) og så durte det på med 12-13 ms i hele formiddag.  Jentene har styrt LEA mens Reidun utrolig nok har sovet i forpiggen og jeg har steinsovet på dørken i cockpit.

 

Sidebølger gir skikkelig råkkenråll følelse og vi må rydde litt i ettermiddag når vind og sjø løyer.

 

Klara Vindror har styrt skuten hele veien fra BVI, men i det siste har hun knirket litt. Det viser seg at nederste feste er løst og hun må derfor få en pause. Kåre er dødsfornøyd med det, han synes rett og slett det blir litt kjedelig å bare hvile seg og alle bare skryter av Klara. « Gu kor fint hun styrer». Ja, rett og slett litt kvalmende synes han. Nå styrer han skuten stolt som en hane, og vi passer på å skryte litt av han også.

Kartplotteren har endelig også fått sin dåp og heter nå Harry Plotter, ha ha. Utrolig hvor mye rart man synes er morsomt her ute i LEA universet dag etter dag på havet.

 

I dag er det fredag og en skikkelig god grunn til å kose seg ekstra. Vi skal ha quiz kveld, spise chips og lese fire mail!! i kveld.  Hentet ned værmeldingen i natt og jammen santen tikket det inn fire mail, tusen takk!! Det er bare digg.

 

Været skal løye litt utover dagen, ned til 13-18 knop og det er passelig synes vi. Da får vi god fart og passe sjø. Vi trenger en kroppsvask, hårvask og en lett vask av cockpit.  Det går mot andre  helg i havet og da må vi ha det på stell!

 

Snakkes!

 


Diary Entries