logo LEA
Date: 14 May 2016 23:08:14
Title: N 38.14.7 W 31.50.9

Mot Asorene 15.døgn

Lørdag  14.5.2016  kl 1200 UTC -2

Posisjon: N 38.14.7 W 31.50.9

COG:  90-100 grader

SOG : 6 knop

Vind:   2ms fra alle kanter

Utseilt distanse siste døgn: 162

Utseilt distanse totalt fra BVI:  2279

Distanse igjen til Horta: 153

Vær: regn  18 grader. Sjø: bølger:2-2.5 meter fra alle kanter

ETA Horta blir ca 1300 i morgen 15 mai.

 

 

 

Det har vært et innholdsrikt døgn. Utover kvelden i går løyet vinden til 10 ms og vi hadde fin seiling inn mot natten. Klokken halv tre døde vinden plutselig for så å blåse litt fra alle kanter med 2 ms styrke. Det var bare å rulle inn fokken og starte motor. Så kom regnet! Det bøttet ned.  Men, dette hadde vi ventet på å det var like greit å få det overstått.

Synes motoren fjusket litt og tenkte hm……noe rusk på gang. Ganske riktig, plutselig faller turtallet. Vekker bakvakt Reidun som løper ned og skifter over spaken til filter nr 2. alt er såre vel en liten stund og så nytt hosteanfall og turtallet faller og motoren stopper.

Ikke noe stress, lite vind nå og duskregn, men vi ligger og dupper i 2.5m bølger. Skiten sitter i tilførselen. Etter mange dager med rulling og humping i Atlanterhavet kom ikke dette som noen overraskelse. 20 minutter senere er vi i gang igjen.

Det er en våt og kald natt (15 grader), selv om kalesjen er oppe så blir alt fuktig. 15 grader er kaldt altså! Det varmet seg opp til 18 grader utover dagen.

Jentene får sove en time lenger til morgenen, klokken 7 piskes de ut av seng av to trøtte nattevakter som hiver seg i loppekassen.

Hm, etter en liten stund hører jeg at turtallet går ned nok en gang. Hva nå?? Mer rusk?? Å nei du, et digert napp på kroken. Noe svært og tungt!! De drar inn en 10+ kilo’s tunfisk. Hurra!! Fiskevekten vår går ikke lenger enn til 10 kg, og denne sprengte skalaen. Nå har vi skåret av «indrefileten» og skal ha kongemiddag. Endelig fisk på kroken.

Det er lørdag og vi nærmer oss land. Erin baker skillingsboller, vi har en skikkelig gourmetmiddag på gang og planer om spill-kveld i cockpit.

Det kommer mer regn, og sannsynligvig bare rotasjø og  tullevind. Gjør ingenting. Motoren funker, vi lager masse vann og alle kan innvilges en dusj i dag.

Vi benker oss, litt halvklamme men happy under kalesjen og koser oss hele veien inn.


Diary Entries