logo LEA
Date: 14 May 2016 05:59:53
Title: N 37.45.27 W 35.08.47

 
 
 
 

Mot Asorene 14.døgn

Fredag  13.5.2016  kl 1200 UTC -2

Posisjon: N 37.45.27 W 35.08.47

COG:  90 grader

SOG : 7-8 knop

Vind:   12-14 ms WSW

Utseilt distanse siste døgn: 174

Utseilt distanse totalt fra BVI:  2117

Distanse igjen til Horta: 311

Vær: sol, 20 grader. Sjø: bølger:store , dønninger fra nordøst

 

Skue tro vi gikk på LSD hele gjengen om bord. Alle har de villeste drømmene, og vi ler mye av alt det rare man kan fortelle etter å ha hatt seg en blund. Vi sover ikke så lenge om gangen, og med alle lydene og bevegelsene så kommer vel ingen av oss ned i den dype søvnen, derav alle crazy drømmene.

Været ja, det blåser kan man si. Vi seiler med 2 rev i storseilet og en flik av fokken og har komfortabel fart. Ok fart til å spille på lag med bølgene og det er viktigst. Vi presses litt nord for rhumbline, mest av alt pga sjøen. Strøm og bølger. Direktekurs på Horta er nå 91 grader, men vi sliter å holde det. Da får vi bølgene dundrende inn fra siden og det blir ikke så koselig om bord. Har fått noen svære dundrende over båten i løpet av dagen. Vi sitter godt i le under kalesje, og godt er det. Det er fint å sette seg ut en stund på bakerste benk, men det blir fort kaldt og kan plutselig bli veldig vått. Noen store squalls kom forbi i morges, det er lett skydekke nå og solen skinner igjennom.

Tror vi bare må akseptere at i dag lar vi sjøen bestemme litt, så får vi heller seile noen ekstra nm mot slutten.

I følge værmeldingen er vinden på topp i dag, det er helt greit for meg.  Vi ligger nå steady på 13-14ms med 15-17 ms i kastene. Men, vi har også regnvær på gang i løpet av morgendagen, så vi får se hva det bringer.

Vi har det fint, får trent kjernemuskulaturen godt med all parering i bølgene. Reidun og jeg sitter akkurat nå i cockpit og småpludrer om alt og ingenting. Vi har nybakt brød med nugatti og Reidun har akkurat spottet to hval som hoppet i horisonten.

Livet på skråplanet går sin vante gang,

 

Snakkes

 


Diary Entries