logo LEA
Date: 12 May 2016 11:03:33
Title: N 36.07.1 W41.54.7

 
 
Mot Asorene 12.døgn

Onsdag 11.5.2016  kl 1200 UTC -3

Posisjon: N 36.07.1  W 41.54.7

COG:  80-90 grader

SOG : 7-8 knop

Vind:   7-10 ms WNW/WSW

Utseilt distanse siste døgn: 159

Utseilt distanse totalt fra BVI:  1772

Distanse igjen til Horta: 650

Vær: sol, 24 grader. Sjø: 21 grader, bølger 2-2.5 m , dønninger fra nordøst

 

 

 

Da er vinden tilbake, vi har den og bølgene rett i hekken. Spridde seil og vi koster avgårde rett mot Horta. Det blir mer rulling men dette er vi vant til. Det knirker og knaker og seilene slår litt innimellom.

I går hadde vi masse vann i spisskammerset vårt, altså dørken. 15 liter vann ble heroisk tørket opp av Erin. All mat måtte opp og tørke før det kunne legges på plass igjen i tørt rom. Vi har vært lure og alt som trengs er pakket og  vakummert, slik at ingenting blir ødelagt.

Erin påsto det var saltvann. Noe stammer nok fra en bølge inn en glugge, og vi har hatt mye sjøsprøyt over båten.  Vi får følge med.

Klara Vindror styrer skuten og det er deilig å slippe duren fra autopiloten. Men hun er litt lunefull på platt lens. Vi ga litt opp da vi krysset i november, men bestemte oss for at nå skulle hun til pers. Hun skapte seg sånn i natt at jeg gikk nesten ut av mitt gode skinn. På Reidun sin vakt var det bare fryd og gammen, så smooth liksom. Så tar jeg over og så blir det krøll, uten at jeg har rørt på en ting av verken ror eller vindror. Min teori er at hun har en «greie» for Reidun, det er rett og slett et lite trekantdrama om bord og hun småmobber meg litt. Langt ut på morgenkvisten; jeg er trøtt og lei hele damen (Klara altså) så koker det over og jeg kaller hun for en drittkjerring (pluss litt til). Det var ikke lurt sa Reidun, nå må du si unnskyld! Tror du ikke jeg måtte stå foran det dumme vindroret og si «Unnskyld Klara, du er ingen drittkjerring, du er så flink atte». Grrrrr. Hun oppfører seg igjen eksemplarisk i timesvis med jentene på vakt; jeg overtar vakten igjen og ganske riktig; bare tull……i 10 minutter…..og så har vi vært på lag.  Styrer som en gudinne. Nå henger hun der bak på hekken og humrer og tror hun er sjefen.

Solen skinner, det er bare å benke seg i cockpit og speide utover havet. Lene holder motet oppe hos gutta på Vildensky med sporadiske tørre vitser. Vi har store planer for taco til middag. Livet går sin skjeve gang i havet.

 

Snakkes


Diary Entries